krankor Opublikowano 2 Listopada 2011 Opublikowano 2 Listopada 2011 Rozebrałem tak z czystej ciekawości filtr do wody. Sądziłem, że w środku będzie jakiś drobny granulat węgla aktywowanego, a tu niespodzianka jakieś dodatkowe białe kuleczki. No chyba to nie jest oklejony zaabsorbowanymi "brudami" węgiel. Nie zaglądałem do swieżego, czystego filtra. Pewnie już tam były. Dla pokazania wielkości ziarenek wrzuciłem nakrętkę od M3. Wiecie co to może byc?
tomnow95 Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zobaczyłem zdjęcie i pomyślałem,że miałeś nakrętkę w filtrze:D
rapier Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 wyglada jak wklad weglowo-ceramiczny.
krankor Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Opublikowano 3 Listopada 2011 Ta ceramika "robi" lepszą przepuszczalność, żeby szybciej "filtrowała się" przelatywała przez fiiltr woda? No bo chyba nic nie chłonie?
utopia Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 A może łapie "wapń" ?? albo wapniaków by kupowali to w Telezakupy mango :rotfl: :rotfl: :rotfl: - taki żart
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 To jest filtr jonitowy a te białe kuleczki to specjalny materiał do tego typu filtrów
RomanJ4 Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 A może nasypali proszku do prania? Z kuleczkami.. Nie pieniło się?
RomanJ4 Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 A może nasypali proszku do prania? Z kuleczkami.. :roll: Nie pieniło się?
krankor Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Opublikowano 3 Listopada 2011 Noooo, nie a właściwie nie pamiętam...
robintom Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Te kulki bardziej pasują do tego: kulki
Rekomendowane odpowiedzi