Krzysztof1102 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 witam chcialbym zbudowac swoj pierwszy model rc do nauki latania tak by go od razu nie rozbic latalem troche na symulatorze,ale w rzeczywistosci podobno trudniej :? z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalman Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 RWD 5 by skazoo. Chociaż, poleciłbym ci taką deltę: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=18674&start=0 2 godzinki pracy i masz bardzo fajne latadło Lata się nią naprawdę prosto i bezstresowo. A jej największą zaletą jest to, że niełatwo ją zniszczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Delta do nauki latania?? to ciut kiepski pomysł. RWD-5 jest ok, lub któryś z rodziny Totów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Temat powinnien iść do kosza. Było już milion takich tematów. Po prostu młodemu nie chce się szukać :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof1102 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 a robic opisy budowy?? a i wybralem RWD5 by skazoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof1102 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 nie pomagasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Używaj opcji edytuj. To po pierwsze, po drugie co mam CI pomagać? w lenistwie? bo Ci się nie chce szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Cimek, od zawsze na forum trafiało mnóstwo dzieciaków, którym wydawało się, że tutaj każdy będzie wokół nich skakał, bo oni chcą mieć samolot. :evil: Jeszcze się nie nauczyłeś? A zaraz wkroczy madrian, napisze esej i wszyscy będą go podziwiać za stoicki spokój i cierpliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 A zaraz wkroczy madrian, napisze esej i wszyscy będą go podziwiać za stoicki spokój i cierpliwość Przypomina mi to: "Kierowca zatrzyma autobus a pasażerowie wstaną i zaczną klaskać" :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Cimek, od zawsze na forum trafiało mnóstwo dzieciaków, którym wydawało się, że tutaj każdy będzie wokół nich skakał, bo oni chcą mieć samolot. :evil: Jeszcze się nie nauczyłeś? A zaraz wkroczy madrian, napisze esej i wszyscy będą go podziwiać za stoicki spokój i cierpliwość Owszem nauczyłem się, ale młodzież po prostu teraz jest zbyt leniwa ,aby coś poszukać. Przykład ze wczoraj! Latam sobie a tu nagle podchodza do mnie 10-12 lat chlopaki z 5ciu i wypytują dosłownie o wszystko. Jak im powiedziałem czy mają internet ,to każdy -Taaakkkk mamy! No to ja im powiedziałem ,jak tak siedzicie na grach, gadulcu, czy jakiś innych portalach, to jeżeli chcą się dowiedzieć czegokolwiek to niech poczytają. A najbardziej rozbawia mnie sytuacja Matka z chłopczykiem ,czy tam ojciec. Synek widzi model i pierwsze co! -Tato kup mi ,ja tez taki chce! (widziały gały co brały) Jednym słowem z tego trzeba wyrosnąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 A najbardziej rozbawia mnie sytuacja Matka z chłopczykiem ,czy tam ojciec. Synek widzi model i pierwsze co! -Tato kup mi ,ja tez taki chce! Nie widze nic w tym zlego, tez tak bym powiedzial na miejscu chlopczyka Jednym słowem z tego trzeba wyrosnąć... Ciezko z tego wyrosnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof1102 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Cimek, no wybacz mi,ze jestem modelarstwem tak zafascynowany gdy tylko dostalem uprawnienia odrazu zacząlem pisac nowy temat nie jest tak,ze jestem calkowitym nowicjuszem wiec tak latwo nie odpuszcze edit: ... zbudowalem juz jaskolke,kowalika pelikana rozp.ok.1500 dalej zacząlem budowac pelikana F3J/m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-muzyk Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Cimek - sorry ale pojade sobie trochę po Tobie. 1) Pyta bo nie chce błądzić 2) Ma takie prawo - i jeśli nie chcesz odpowiadac poprostu nie zasmiecaj Ty !!!! forum swoimi odpowiedziami, ktore nic nie przynoszą i ich znaczenie jest wręcz marginalne. 3) Nie sądzę że Ty też odrazu wszystko wiedziałes a zamiast butli mleka w kołysce miałes aparature, i ulubioną zabawką był pakies 3s 4) Mając 10- 12 lat niekoniecznie musi przesiadywać przy komputerze - czy aż tak dobrze znasz jego warunki domowe albo sposób w jaki wychowują go rodzice ? 5) Taką postawą nigdy nie zachęcisz nikogo do modelarstwa. 6) Mam nadzieję że nigdy nie będziesz miał do czynienia z edukacją - bo marny bedzie z Ciebie nauczyciel!!!!! DLACZEGO TAK SĄDZĘ ???? 1) Mam syna 10 letniego - który już lata, i spełniły się jego marzenia oddając się taraz śmiało moge powiedzieć wręcz pasji modelarskiej. 2) Bartek nie przesiaduje przy komputerze przy gg i grach - a na forum nie potrafi jeszcze się swobodnie poruszać i wielu rzeczy nie rozumie. 3) Stawiając pierwsze kroki na szczęście nie trafił na Ciebie!!!! - ale ludzi z www.rc-lipol.pl , którzy zasypywani pytaniami jego i innych młodych ludzi do końca, rzeczowo i wyczerpująco odpowiadali - zadając na końcu pytanie - czy wszystko jest zrozumiałe. A przy tym zawsze serdeczni, zawsze mili, zawsze uśmiechnięci i gotowi do pomocy. 4) Poświęcali swój czas i niejednokrotnie sami nie skorzystali z modelarskiej zabawy - bo pomagali dzieciakom i młodzieży. A co do Madriana - chylę czoła i w imieniu wielu, którzy zapewne marzą o przygodzie z modelarstwem, ale moze narazie nie mają środkow, albo borykają się z innymi uniemożliwiającymi spełnianie marzeń problemami - dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 M-muzyk Odpowiem Ci krótko i zwięźle WIESZ CO TO JEST LENISTWO U MŁODZIEŻY? I druga sprawa, jeżeli chłopak zbudował parę modeli, to czyli ma jakieś pojęcie. OK! Tylko było już Tysiące tematów tego typu... "Jaki model na początek, jaka aparatura, jaki silnik, jaki gold" Więc gdy kolejny temat jest taki zakładany później , to w wyszukiwarce jest od razu jeden wielki SYF. Więc 12 latek ,myśli już logicznie. A gdyby chodź chwilkę pomyślał ,w góry jest opcja :szukaj: więc nie widzę problemu aby tam kliknął i wpisał frazę "jaki model na początek" 3) Stawiając pierwsze kroki na szczęście nie trafił na Ciebie!!!! - ale ludzi z www.rc-lipol.pl , którzy zasypywani pytaniami jego i innych młodych ludzi do końca, rzeczowo i wyczerpująco odpowiadali - zadając na końcu pytanie - czy wszystko jest zrozumiałe. A przy tym zawsze serdeczni, zawsze mili, zawsze uśmiechnięci i gotowi do pomocy. Gdybyś zadał dość sprecyzowane pytanie, zauważ po moich postach że pomagam. Co do Madriana, chylę w jego kierunku kapelusz, aczkolwiek on też ma swoje nerwy i w takiej sytuacji wystarczy "ctrl+c ,ctrl+v''' Ale po co ? Jak napisałem jest setki takich samych tematów i każdy jeżeli potrafi znaleźć odpowiedni dział i kliknąć "nowy temat" i zadać pytanie, aczkolwiek pytanie z którego nic nie wynika, to potrafi też kliknąć :szukaj:. Dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-muzyk Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Cimek - Ty chyba nie wiesz co to jest czytanie ze zrozumieniem. Sorry za uszczypliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Wiem o co Ci akurat chodziło. Doskonale o tym wiem. Tylko parę osób dziennie się rejestrujących, nie pyta o to "co na początek" Zauważ że zazwyczaj młodzi użytkownicy forum pytają o takie coś. A jeżeli starszy się spyta, to owszem można rzec, że nie jest dobrze obeznany w internecie i nie za bardzo wie jak się owym forum posługiwać. To zrozumie, aczkolwiek 12~ Lat chłopak czy to gra w Counter -Strike, czy w głupią Tibię wie co to forum i jak się obsługiwać. Więc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-muzyk Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 A najbardziej rozbawia mnie sytuacja Matka z chłopczykiem ,czy tam ojciec. Synek widzi model i pierwsze co! -Tato kup mi ,ja tez taki chce! Nie widze nic w tym zlego, tez tak bym powiedzial na miejscu chlopczyka Jednym słowem z tego trzeba wyrosnąć... Ciezko z tego wyrosnac Cimek - amnezja Cię dopadła czy jak? - poczytaj chłopie to co sam pisałeś i wypowiedz się a'propos zaśmiecania w tym własnie kontekscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterb1996 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 panowie nie róbcie ot bo odeszliście zupełnie od tematu :? jeśli potrzebujecie jeszcze coś obgadać to zróbcie to w prywatnych wiadomościach a jeśli to już wszystko to powróćmy do tematu :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-muzyk Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Piterb - fakt, ja już się dyscyplinuje . Cimka i tak pozdrawiam. Niechaj ciąg będzie z Tobą! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Na razie eseju nie będzie. :wink: Bo jak widać urastam to rangi ostatniej instancji. Na razie więc odpuszczę. Poprzednie eseje są dostępne. Ale chciałem wspomnieć, że każdy z nas tutaj, kiedyś pytał o rzeczy absolutnie podstawowe i wówczas znajdował się ktoś, kto nam w tym pomógł. Taki dług można spłacić tylko w jeden sposób - pomóc radą i wiedzą tym, którzy pytają dziś. Wiadomo, że nieczęsto trafiają się osoby, które same i bez nagabywania przewertują zasoby forum. Jeżeli nie chce się komuś odpisywać eseju, wystarczy podać kilka słów-kluczy. Dzięki temu nowej osobie będzie łatwiej odszukać w przepastnych otchłaniach szukajki forumowe, potrzebną wiedzę. Modele dla początkujących, do samodzielnej budowy: Wicherek 10 RWD-5 by Skazoo Zefir by PiotrP. Toto-0/1/2/7 (wszystkie by motylasty - plany na jego stronie "Baterflajowy Świat" - :google: pomoże). Wszystkie są wielokrotnie na forum opisane. Zrobić sobie garnek kaszy mannej i wcinając pożywną zupkę, poświęcić te kilka godzin na poczytanie tych paru tematów. Napotkane problemy wystarczy wpisać w :szukaj: i dostaniemy odpowiedzi. Raczej nowych problemów nie będzie. Ktoś na pewno miał już ten sam problem. Skorzystanie z cudzej wiedzy nie boli. A bardziej doświadczeni modelarze powinni pamiętać, że osoba nowa może po prostu nie wiedzieć czego szukać. Nawet jeżeli chce. Pomóżmy jej choć podsuwaniem haseł lub linków do interesujących ją tematów. Wiele czasu to nam nie zabierze, a przynajmniej odwdzięczymy się tym, którzy kiedyś pomagali nam. THE END Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi