bzik4 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Mam dwa silniki ASP w których przez przypadek połamałem blaszki blokujące iglicę wysokich obrotów (jedną chciałem podgiąć żeby mocniej dociskała a druga to kret) Uploaded with ImageShack.us Samej blaszki nie znalazłem jako części zamiennej więc wymyśliłem że można ją zastąpić kawałkiem wężyka silikonowego, niestety okazało się że to strasznie mało precyzyjne rozwiązanie. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Może od OS'a pasuje? Akurat mam pod ręką jakieś OS'y to Ci pomierzę: obsada iglicy na której siedzi blaszka ma fi 6,8, a sprężynka zdjęta z obsady ma wewnętrzną średnicę 6,5 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Sprężynki w OSach i ASPkach można śmiało uznać za takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Tak, właśnie pomierzyłem i faktycznie są zamienne, jedyny problem to znaleźć je w kraju, napisałem do Riku, zobaczymy co odpowiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Zawsze możesz napisać do Pana Andrzeja H. z ModeleMax z Jeleniej, błyskawicznie przywiezie Ci od Czechów i sprzeda po kosztach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Riku odpisało że za 1,5 miesiąca, zobaczymy co odpowie ModeleMax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Musisz się skontaktować z Panem Andrzejem, właścicielem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Poszukaj na stronie Pelikana w katalogu nr części np -> http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=6565 i wyślij go do ModeleMax lub Nastik'a. Czas oczekiwania to zwykle 2-3 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 załóż spręzynekę i na 100% pomoże- testowałem. Będziesz happy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 No i mam sprężynki W poniedziałek zadzwonił telefon i bardzo miła pani z Riku powiedziała że właśnie przyszły zamówione przeze mnie sprężynki. Jak widać nie trwało to zbyt długo, wielki plus dla sklepu, zwłaszcza że wszystko rozbijało się o kwotę 15 złotych za 3 sztuki :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi