jarkub Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 jaki dasz wyłącznik zasilania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Jakiś bez regulatora chyba taki bo mam akurat w domu http://www.ef3m.pl/536,graupner-wylacznik-zasilania-z-gniazdem-do-ladowania-0-35-mm%EF%BF%BD%C2%B2.html i pakiet Li-Fe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkub Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Ok, nie zrozumiałem, myślałem, że chodzi o wyłącznik zasilania silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 A po co ci wyłącznik zasilania silnika? Przecież jak odetniesz na odbiorniku to silnik nie ruszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Ale regulator pipczy że sygnału nie dostaje :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Ale możesz ze spokojem otworzyć maskę i odłączyć zasilanie silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkub Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 A po co ci wyłącznik zasilania silnika? Przecież jak odetniesz na odbiorniku to silnik nie ruszy.Łukasz, ale idąc dalej tym torem rozumowania, to po cholerę w ogóle wyłącznik, ustawiasz w fail safe gaz na zero i po locie wyłączasz nadajnik. Efekt ten sam, no , może ciut prądu na czekaniu na sygnał pożre odbiornik. No ale dość żartów, przy dodatkowym pakiecie wyłącznik to oczywiście wygoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Odbiornik nie pożre więcej prądu niż pikający silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ale regulator pipczy że sygnału nie dostaje _________________ A o tym szczególiku zapomniałem W takim razie równie dobrze można ten wyłącznik założyć w środku bo i tak najpierw trzeba odpiąć zasilanie od regulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkub Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 łukasz, sypiasz czasami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ja w swoich elektrykach odłączam zasilanie przez wyciągnięcie głównego pakietu.W dużym Yaku mam osobny pakiet na RC a i tak wyłącznik mam w środku, bo gaz blokuje z nadajnika, a kabinę muszę zdejmować chcąc nie chcąc. Akurat chłopaki z Hiteca pomyśleli i Aurora 9 ma fajny bajer przytrzymuje ikonę palcem 3 sekundy i gaz zablokowany przed czy po locie bardzo fajna opcja. W zwykłym radiu można zrobić mix pod przełacznikiem odcinając silnik, ale jednak jest ryzyko że w powietrzu można sobie skubnąć palcem i odciąć obroty Fail save też fajny pomysł jak widać idzie sobie radzić na wiele sposobów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 łukasz, sypiasz czasami ? Lubię sobie posiedzieć dłużej tylko później człowiek chodzi nieprzytomny co zresztą widać powyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkub Opublikowano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Model poleciał, na akusach 3300 jest spokojne 5 min. lotu i zostaje 30%, na 4500, 8 min, własności lotne - rewelacja, na razie tyle. Postaram się jakiś film wrzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiesiekB Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Ja latam Wind-em SebArta na 8S 5000 i uważam że jest ok bo bez względu na warunki pogodowe 8 min latam a pakiety nie są rozładowane do granic bezpieczeństwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi