kunba83 Opublikowano 12 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Wage musze zbadac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Wybadaj też jaka waga jest potrzebna na dziobie do prawidłowego wyważenia modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Dla mnie sytuacja tej extry jest beznadziejna. Wszystkiue srewa z przodu a silnik lzejszy niz 600 gram nie jest w stanie jej wywazyc. Po prostu kadlub zrobiony za ciezko. W normalnym modelu tego typu dwa serwa na ogonie rownowaza silnik, a tu sytuacja wrecz odwrotna. Dzownilem kiedys do babek z Wimarexu i prosilem o wage zestawu. Z tego co pamietam to wyszlo 2200 gram. Jesli zdajc z tego 100 gr na worki to 2100. Wysposazenie to minimum 1 kg plus paliwo 300 gram i mamy model 140 cm o masie modelu 160 cm. To sie nie moze udac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 to oznacza ze moja rada jest dobra z tym 4 suwem 15ccm lepiej wiekszy silnik niz ołów Z tym umiejscowieniem serw to wygląda tak jakby firma robiła model na pałe a potem sie martwiła wywazniem bo zeby serwa dawac na maxa do przodu i jeszcze był problem to juz jest desperacja Cm pro i ten ich zalecany silnik dobrze ze nie napisali cox 0.8ccm :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Dla mnie sytuacja tej extry jest beznadziejna. Wszystkiue srewa z przodu a silnik lzejszy niz 600 gram nie jest w stanie jej wywazyc. Po prostu kadlub zrobiony za ciezko. W normalnym modelu tego typu dwa serwa na ogonie rownowaza silnik, a tu sytuacja wrecz odwrotna. Dzownilem kiedys do babek z Wimarexu i prosilem o wage zestawu. Z tego co pamietam to wyszlo 2200 gram. Jesli zdajc z tego 100 gr na worki to 2100. Wysposazenie to minimum 1 kg plus paliwo 300 gram i mamy model 140 cm o masie modelu 160 cm. To sie nie moze udac. Dlatego pisalem o tym cieciu. Ten model to porazka i nic tego nie zmieni. Ja bym sprzedawal puki ladnie wyglada :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Dlatego pisalem o tym cieciu Cieciu??? Sam jestes ciec. Buaaahahahaha, zart oczywiscie, ale nie moglem sie powstrzymac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Nie chce mi sie przez ą ę ż ź pisac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Jak powiesz kumplowi bez polskich znaków, że mu zrobisz łaskę to nauczysz się pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Ja mam taka zasade- olewam polskie litery, ale gdy dwuznacznosc zbyt mocno wkracza w moja wypowiedz to zaciskam zeby i korzystam z altow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Dlatego pisalem o tym cieciu. Ten model to porazka i nic tego nie zmieni. Ja bym sprzedawal puki ladnie wyglada :crazy: Zgodze sie z Kamilem, kolega chcial zakupic ten model i mu znaczaco odradzilem, po pierwsze laminaty cmpro sa poliestrowe, miekkie i sporo na nich szpachli, puki sie mocniej nie przywadzi to nie odpada model jest pekaty, ma male skrzydelka i jest ciezki, jak ma sie dobra łąke to do klasycznej szybkiej akrobacji bedzie w sam raz. Jak ktos chce tym latac 3D to jedyny ratunek to mocny silnik, a jak i mocny to ciezki, wiec ogolnie bedzie sie latac jeszcze ciezej tyle ze mocy do zawisu wystarczy. Model ladnie wyglada i lata, i to sa chyba jedyne jego plusy. Jezeli chodzi o modele z cmpro to sa ok, ale te w pelni drewniane. Sam mam edga z cmrpo, ale po wielu przerobkach. Znajomy ma discusa, pare lądowan, i juz jest lzejsze o troche szpachli z farba ale cos kosztem czegos, w tym wypadku niskiej ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Sie czepiacie sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Wygląd jeszcze ujdzie i ten lichy laminat tez ale obciazenie jak w transportowcu zniecheca do kupna.Mogli ją zrobic o 15cm wiekszą pewnie waga by była podobna i posioadacze 15tek by sie skusili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 14 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Zważyłem extre i ma 2,3 kg do tego jeszcze dojdzie silnik i zbiornik paliwa. Sądze ze cos z tego jeszcze będzie gdyby udało sie włożyć silnik + wyważenie do 3 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 widze ze BARDZO chcesz zostac przy tym modelu. Znasz juz opinie wielu kolegow. Zrobisz co zechcesz..... Powodzenia :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 14 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Czy bardzo? Niekoniecznie ale jeden z Kolegów pisał ze ten model powinien miec do 3 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Jak jak sobie przeliczyłem obc. pow. modelu to az sie przestraszyłem Wole dac te 200zł wiecej i kupic sobie edge 540 ROBBE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 14 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Hmmmm.... Może mi ktos powiedziec ile ta nieszczęsna extra powinna ważyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Przy jej pow. skrzydeł to powinna na moje oko wazyc max. 2400g a najlepiej to około 2kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 sluchaj patrz na obciazenie powierzchni-jak bedzie 50-70g/dm^2 to jest wmiare ok. Wyzej juz nieakceptowalnie duzo. Liczysz to dzielac mase modelu (w g) przez powiedzchnie skrzydla (w dm^2). Jak dla mnei to ten model rownierz powinien sie zamknac w 2400. Tak wiec widzisz ze z nia jest NAPRAWDE kiepsko :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 14 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 OK. Wielkie dzieki. Narazie raczkuje, jezeli chodzi o modele latające. hmmm trzeba sie rozejrzec za czyms innym.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.