Basho Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Wiec wszystko sie zgadza bo już odróżniam, mam nadal 22 lata i po tej lekcji juz wiem jak sie to pisze dziekuje najmocniej. Ale jestem niepełnosprawnym a dokładniej mam problem z głową stąd pewnie te moje błedy, jeśli kogoś rażą to bardzo przepraszam. Chce sie uczyć modelarstwa bo była to moja pasja od zawsze przez moją chorobe mam mase wolnego czasu, wiec próbuje sobie strugać modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Ej Krzychu ! Wejdź na Ił-2 i zobacz, że starsi mają z tym problemy... Ale w walce liczy się skuteczność a nie poprawność ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 dziś łacze elementy skrzydła Bardzo prosze napiszcie czy wszystko przedstawione na tym rysunku jest prawidłowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Jak najbardziej prawidłowo, ale żebra krańcowe uszu i centropłata dociśnij ze sobą na całej długości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Prosze powiedzcie mi czy mam zostawić czy poprawić, otóż półki na skrzydło zrobiłem równo z bokami kadłuba a miała byc troszke niżej... może tak sotać czy mam to przerobić ? Jednak sie stało skrzydło źle leży dokleiłem z 1mm balsy na góre płaty i jest idealnie teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Witam! Czy Model ma ważyć tyle co na planach, czy można go zrobić lżejszym stosując np. mniejszy pakiet? Jaki wy polecacie do zasilania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Model może ważyć mniej niż na planach, byle byłby dobrze wyważony. Ja bym polecał pakiet 2xNiMH 800mAh, ew. większy. Jeszcze inni niech się wypowiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 ... Ja bym polecał pakiet 2xNiMH 800mAh, ew. większy.Chyba chodziło ci o 4xNiMH 800mAH, bo na 2,4V to nie pociągną ani serwa, ani odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Mam pakiet li-pol 1000mah myśle o lżejszym lipolku:) Czyli taki 800mah byłby idealny Panowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Michau no fakt, pomyliłem cyferki. Jeśli to ma być motoszybowiec, to będzie dobry, jeśli ma być "czysty" szybowiec to do Li-Pola będziesz potrzebował BEC-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Skrzydło zmierzyłem na pół wywierciłem otwory do mocowania? czy na góre skrzydła dać sklejke 1mm? żeby śruby nie wrzynały sie do płata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 To, czy dawać sklejkę, to zależy czy środkową część płata masz krytą balsą. Jeśli tak, to odpowiedź na twoje pytanie jest taka sama. A tak w ogóle to ładnie okleiłeś, gdzie zdobyłeś zieloną przezroczystą folię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Sklep modelarnia w krakowie, koło Hali Targowej na Kazimierzu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Model w 95% ukończony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacu24 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 A nie wiedzą Panowie gdzie i za ile(tak orientacyjnie) można wyciąć te elementy laserem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie w tej chwili jest Pelikan z ART-Model krosno cena 150zł zestaw, elementy już wycięte . Poproś kolegę o pomoc w budowie tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacu24 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Panie Bartku ja się chyba nie pytałem o ,,najlepsze" wg. Pana rozwiązanie dla mnie tylko o to gdzie i za ile(tak orientacyjnie) można wyciąć elementy gruppy`ego laserem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Jeżeli masz formatki pod laser ,to adresów jest troszeczkę do wycięcia. Jeżeli ich nie masz, to raczej nikt Ci nie da ich za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Ale Panie Jakubie też miałem 15 lat i pamiętam co miałem w głowie. Dziś sam konsultuje sie z doświadczonym kolegą. W ogole to na 1 model powinieneś robić F1H. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacu24 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Panie Bartku proszę do mnie nie pisać przez,,pan" ponieważ jestem młodszy a mnie rodzice nauczyli szacunku do starszych. A co to jest za kategoria F1H? Chyba były to wolnolotki na pole? tak? A nie ma Pan planów modeli F1H(jakiś łatwych?) ponieważ święta idą a ja na razie nie będę miał aż tyle gotówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi