Michau Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Chyba były to wolnolotki na pole? Poczytaj chociaż przepisy techniczne, bo samo określenie "wolnolotki",jest dla niektórych dość irytujące. Są to modele swobodnie latające!! Przepisy techniczne F1H Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacu24 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Dobra dobra. Są to modele swobodnie latające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zamów sobie zestaw F1H z art model sa tanie i dobre. Wpisz w google ART model krosno i zapoznaj sie z ich ofertą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacu24 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Ale ładny. Fajnie wyszedł. Ale czy ciężko zrobić kadłub? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 dosyć ciężko, trzeba mieć wprawe i poświecić na to dużo czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacu24 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 A o czym muszę pamiętać budując i profilując kadłub. Jak mam osiągnąć ten efekt? Płótno ścierne się chyba w tym przypadku przyda. Da się radę podobnie wyprofilować kadłub z użyciem sklejki? chyba nie ale nie jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_94 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Bardzo ładnie Bosho : ) Będziesz jakoś wykańczać kadłub czy zostawisz polakierowane drewno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Guru forum doradził mi włókno szklane na przód i z pod dołu:) Ale jak bedzie dostepny musze sie go zapytać jaka ma być gramatura tego szkiełka Białą folią okleje go całego a tak poza tym to chciałbym zrobić jakas 2 metrówke wreszcie, może coś polecacie, macie plany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Guru forum doradził mi włókno szklane na przód i z pod dołu:) Nie wiem kto jest tym "Guru" ale zadał Ci całkowicie zbędną pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 2-metrowy? To może Pelikan F3J/M lub Fuks tej samej klasy. W Fuksie jest bardzo szeroki spływ, to można wyciąć lotki, ale całe skrzydło bez lotek czy z lotkami trzeba wzmocnić kesonem, chyba, że chciałbyś go jako motoszybowca. W Pelikanie nie trzeba wzmacniać kesonem, wystartuje luzem z holu, ale jednak zawsze z kesonem będzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Obojętne tylko Plany bym poprosił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Plany to razem z zestawem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Mnie interesuja modele gdzie sam je wykonuje, dostaje Plan i działam:) Jakby ktoś miał pelikana 2m Plany chetnie kupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Własnie za moment go ulatniam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 To życzę wysokich i udanych lotów :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Butelka po 2l coca-coli z biedronki lepiej się nada na kabinkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Latał dostojnie i dośc szybko, ale ster wysokości przestał działać przez to ze nie zabespieczyłem drutu i sie wyczepił, poleciał przy żucie prosto w glebe i lekko sie rozwarstwił kadłub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eocen Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Odświeżę temat. Kończę właśnie skrzydła w wersji hotliner i wkrótce czeka mnie połączenie obu połówek. I tu rodzą się wątpliwości bo w planach nie ma żadnych łączników czy bagnetów (zarówno wersja oryginal jak i hotliner). Czy po sklejeniu ze sobą obu połówek całe skrzydło nie złoży się w czasie lotu? Wiem, że model nie duży, ale mam tu spore obawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi