robertus Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Teraz o Migu. Tylny dolny statecznik przyklejamy poziomo - tak?Nie rozumiem. A tu taki ciekawy układTo jest klasyczny układ w parkflyerach profilowych. W większości jakie widziałem na rcgroup tak jest rozwiązane. W aparaturze robisz mix lotki-wysokość.Jedyne uszkodzenie jakie miałem to przy lądowaniu gdy za bardzo przeciągnąłem przy lądowaniu i model mi poleciał dziobem w dół. Ukruszył się nosek. Widać to na filmie W locie nic się nie dzieje. Ostatnio nawet trochę porobiłem pętli i beczek. Lądowanie to poezja. Zaciągasz lekko wysokości lądujesz w miejscu harierrem. Śmigło 6 cali mieści się całe w obrycie kadłuba, więc przy lądowaniu nie ucierpi. Zastanawiam się jeszcze nad malowaniem - przed czy po oblocie...Ja malowałem po oblocie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Muszę doprecyzować - Z tyłu modelu pod statecznikiem poziomym ( do sterowania wysokością) jest jeszcze element podobny do statecznika. Rozumiem że należy go wkleić poziomo w płaszczyźnie skrzydeł na sztywno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Tył wygląda tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Ok dziękuję - już teraz widzę wszystko co chciałem wiedzieć. A swoją droga ciekawe czy taki silnik Turnigy 3020 - 1800obr wystarczy do niego Może być trochę za słaby - no idzie wiosna to się zobaczy. Za kilka dni powinien być gotowy do lotu. A ponieważ na razie zima nie ustępuje to zastanawiam się czy nie zrobić jeszcze coś takiego do startu ze śniegu. Polaris Seaplane Parkflyer on Snow z rcgroup.com, ale to chyba temat na osobny wątek. Dzięki za szybką pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi