Skocz do zawartości

Problem z gaźnikiem w silniku 56ccm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów. Pisze do was z problemem z ktorym nie moge sobie poradzić. Chodzi o to ze silnik nie wchodzi na wysokie obroty, a właściwie wchodzi na sekundę po czym obroty spadają i silnik gaśnie. Natomiast przy wolnym wchodzeniu silnik osiaga wysokie obroty na dłużej ale są bardzo nierówne i po pewnym czasie także silnik gaśnie. O silniku wiem tylko tyle ze ma pojemnosc 56ccm, smigło to dynathrust 22x8 a swieca to NGk bm6. Na gaźniku widnieje napis C3M. Wstawiam zdjecie, Moze to pomoze w identyfikacji i usunieciu problemu

Dołączona grafika

wieczorem wstawie wiecej zdjec

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Probowałem czyści wszystko. rozbierałem i składałem. to samo robił doświadczony kolega i objawy dalej takie same. Każdy mówił ze to coś z gaźnikiem. Paliwo czepływa swobodnie z jedej dyszy i wypływa z drugiej.

Opublikowano

Problem jest taki ze nie mam pojecia jakiej firmy jest to silnik

edit:

szukam szukam i szukam i niestety nie znalazlem takiego silnika

Dzisiejsze zdjecia:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Opublikowano

Jutro pójdę do pracowni to podam wszystkie wymiary(rozstaw śrub gaźnika jest identyczny jak w DLE 55 ale wlot ma wiekszą srednice o jakieś 3do5mm), dzis mnie juz niestety na jednostke nie wpuszczą

Opublikowano

Oto wymiary: od strony ssania 22mm a od strony gazu srednica wynosi 20mm. Niestety oznaczen na silniku brak

Opublikowano

Rozbierz ten gaźnik i zrób fotki każdej części może coś się wypatrzy,zastanawia mnie dekielek od strony membrany dlaczego ma dwa otwory?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.