Grzegorz Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Atak taranem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 No ten Jaczek pięknie lata na filmie. Chyba skusze się i go nabęde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 I na dodatek się jeszcze cieszy nie wiadomo z czego. Wiadomo z czego .... z sukcesów "kolegi z gwiazdką" czyli Ił-a :rotfl: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekkk Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 sebamor, od zawsze podobał mi się Jak-3 więc postanowiłem pójść w Twoje ślady, nielotna pogoda motywuje do prac warsztatowych i tu pojawiły mi się pytania: - główne pręty w skrzydle wkleiłeś zgodnie z instrukcją ( 65mm od krawędzi natarcia na środku skrzydła ) czy dalej ? Przy 65 mm to pręt wychodzi na krawędzi przy końcówce skrzydła. - jak masz ustawiony SC ? zgodnie z instrukcją 54-64 ? - na Twoich zdjęciach nie mogę dojrzeć wzmocnień kadłuba - celowo ? Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję udanego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Witam, już odpowiadam: -pręt 75mm od krawędzi natarcia (mierzone w miejscu sklejenia obu połówek) -SC u mnie 70mm od natarcia i lata super, ale walczy rónie dobrze. -pręty oczywiście są, tylko dobrze zakamuflowane korektorem. Podsumowując, jest to super model. Buduj, lataj i walcz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekkk Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 sebamor - mam jeszcze jedno pytanie - tym razem o przekrój statecznika poziomego - fabrycznie wycięty jest dość gruby i nie ma pocienienia w kierunku spływu - zostawiłeś tak czy zeszlifowałeś krawędź spływu na ostro ? Obawiam się, że w takiej postaci ( oryginalnej - grubej ) mógłby nie funkcjonować prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 mógłby nie funkcjonować prawidłowo. Bez wyoblenia będzie "działał prawidłowo" ale opływ powietrza nie jest laminarny. Lepsze właściwości ma wycieniony w kierunku spływu. Nie przesadzaj jednak z prasowaniem czy szlifowaniem aby materiał nie stracił sztywności. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekkk Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 To na początek chyba zaokrąglę tylko krawędzie i zobaczę jak będzie się zachowywał w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 To na początek chyba zaokrąglę tylko krawędzie i zobaczę jak będzie się zachowywał w powietrzu.A co jeszcze chciałeś zaokrąglać przy stateczniku? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi