GregorianR Opublikowano 1 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Jak widać na filmie szybowiec startował pod wiatr a nie skośnie Wiatr był zmienny i dlatego puszczałem go tak jak widać! Sprawdziłem teraz stery i wszystko jest jak byc powinno! Ale znalazłem zwichrowaną końcówkę płata! Zaraz naciągne folię i mam nadzieje że się płacik podda a później heja na jakąś górke! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekZ Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Sposob na zwichrowana koncowke, "naprostuj ja" tak jak ma byc plus 1 do 2 mm wiecej, folia po obu stronach skrzydla sie wtedy pomarszczy i trzymajac dalej "naprostowana" koncowke, wyprasuj folie na gladko. Co do lotow to wg mnie sa poprawne, bardzo fajnie sprawdza sie kolorystyka skrzydla , wyglada ono rzeczywiscie z daleka jak skrzydlo prawdziwego pelikana. Problem dlugosci lotow tkwi tylko i wylacznie w holu. Musisz kupic ze 20 metrow gumy w oplocie i do tego ok 50 do 80 m zylki 0.8mm no moze 0.6 mm. Po takim "strzale" znajdziesz sie na wysokosci gdzie znacznie latwiej zlapac komin termiczny.Tak jak powiedzial Piotrek na gorce zawsze startujesz pod wiatr i z gory, trzymasz sie na nawietrznej stronie gory.Przy odpowiednim wietrze i profilu gorki mozesz tak latac az do usniecia. K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 1 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Skrzydełko prawie wyprostowane! Widać minimalnie jeszcze zwichrowanie ale już nie chce się poddać A co do holu to ja zamówie 30m gumy 6mm i 100m zyłki 1mm! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekZ Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 to bedzie katapulta nie hol ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 to bedzie hol wsam raz dla takiego modelu ten hol nadaje sie dla modeli 1,5m do 2,3m o wadze niewiekszej niz 900g-1000g takze jest idealny EDIT: Nieprobowales podczas oblotow zamiast olowiu oddac z 3 zabki na trymerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 1 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 to bedzie hol wsam raz dla takiego modelu ten hol nadaje sie dla modeli 1,5m do 2,3m o wadze niewiekszej niz 900g-1000g takze jest idealny EDIT: Nieprobowales podczas oblotow zamiast olowiu oddac z 3 zabki na trymerze? Próbowałem ale nic! Jednak zdecydowałem że holu nie kupie i pelikan to juz motoszybowiec Tyle górek w okolicy, ale na zadnej nie ma odpowiednich warunków :evil: Teraz pelikan dostał silnik Bm 2408-21 i pakiet Li-pol 3s 1200mAh Nie jestem zadowolony z tego co zrobiłem, ale teraz mogę polatać dłuzej jak 20s! Dzisiaj latałem ponad 30 min i nie wylatałem nawet pakietu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 przydaloby sie obciac dziubek, wkleic dodatkowa wrege pod silnik i zamontowa glebiej silnik a do tego wszystkiego smigielko skladane ladna kompozycja na statecznikach zolte z czerwonym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Nie musi wcale obcinać kadłuba... Wystarczy że zrobisz maskę z balsy i śmigło składane odpowiednie do silnika kupisz. Przydało by się przód od sporu delikatnie zalaminatować i masz model którym możesz latać nawet jak nie ma warunków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 2 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Dziób już jest ucięty! ale chyba za mało! Jak dotnę trochę więcej to się silnik bardziej schowa! Teraz musiałem dowazyc tył modelu około 50gr! i całość wazy 600gr! A śmigiełko składane to by się przydało! Jeszcze będe musiał dorobić nową pokrywę! bo sprzet się nie mieści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Jesli ci sie uda mozesz lipola dac pod SC wiec wtedy tyl sie odciazy i waga spadnie, a serwa mozna cofnac pod skrzydlem... przynajmniej tak mi sie wydaje niewiem ile tam masz miejsca dokladnie. Fajnie jest jak silnik sie chowa do srodka modelu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Serwa mogę przesunąć bardziej na tył, bo miejsca jest wystarczająco duzo. A silnik chyba schowam bo o wiele estetyczniej to wygląda. A co do składanych smigieł to gdzie mozna tanio kupić? Oglądałem w modele sklep i ich cena mnie przeraziła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Zrób ładną owiewkę i będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 GregorianR a mógł byś nie krzyczec na nas ? :wink: Wystarczy że każde zdanie zakończysz kropką. Od razu milej się czyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 No może i wystarczy zmiana samej owieki. A co do wykrzykników, to juz tak mam ze wstawiam ale nie krzyczę postaram się to zmienic, ale ciezko bedzie bo chciałem juz kilka wcisnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Pozwolę sobie kontynuować OT :mrgreen: Gregorian bez tych wykrzykników o niebo lepiej! Jak czytałem Twoje posty to aż wzdrygałem się przy każdym wykrzykniku :twisted: Ale nie chciałem ich pomijać bo wg mnie robisz ciekawe modele i zazwyczaj masz coś ciekawego do powiedzenia :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Co ja tam mam ciekawego do powiedzenie jak tylko zadaje pytania Jak znajde jutro kamerzyste to nagram filmik z lotów. Ale muszę przed tym zwiększyć wykłon silnika w dół bo ostro zadziera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Ostatnio tanie smigla skladane widzialem w www.rcsklep.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 w porównaniu z modele sklep naprawde tanie, ale mi jest potrzebne 8x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Wstawiam obiecany filmik jakość moze nie najlepsza bo nakręcany na zoomie cyfrowym i widać takie zacięcia :cry: Na smigle 8x6 leci prawie pionowo na 1/3 wychyleniu drążka gazu. Ale długo już nie polata bo coś silnik zaczął głosniej chodzić i dostał luzów http://pl.youtube.com/watch?v=V5OaKLza2cI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Obawiam się ,że te silniki już tak mają Niestety zazwyczaj jest tak że za co płacimy ,to dostajemy. Może lepiej by było zainwestować w lepszy silnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.