krzysztof6622 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Dzieki to juz teraz wiem :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 to kiedy oblot ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Hm....pytanie za 100 punktów , brak warunków pogodowych . Idalnych jak na poczatek ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Jeśli czekasz na swój pierwszy, dziewiczy lot... to radze najpierw poćwiczyć cokolwiek na symulatorze RC póki zima trzyma. A jeśli chodzi o warunki na pierwszy lot to najlepiej min. +15 stop C (palce już nie grabieją na apce i nie ciążą kilogramy ubrań na sobie , lekkie słońce, bezchmurne niebo, zero wiatru, zero deszczu i mgły. Ot i wszystko I najlepiej jakby był z Tobą ktoś kto już lata na RC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 A no czekam .... pomoc w pierwszym locie juz mam na dwie apki a co bedzie z tego zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Witam mam pytanko co do ...pakietu 11.1 V 1200mAh 25C czy da rade na silniku 280 W ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 jasne ze da rade dostarczy ok 30A wiec spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Witam ponownie ... pytanko dotyczy pakietu , jak długo może leżec taki nieuzywany naładowany pakiet ??? mam dwa nowe 1200 KingMax i 1300 Turnigy 11.1v / 3Cell prosze o rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Jeśli pakiet był naładowany to może leżeć nawet rok bez znacznych strat w wytrzymałości.No oczywiście o ile napięcie nie spadło poniżej minimum i pakiet nie spuchł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 oki dzieki , czytałem gdzies ze w chłodnym miejscu je trzymac....prawda to...??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Ja o tym nie słyszałem.Ale pakiet najlepiej przetrzymywać w pokojowej temperaturze i w zacienionym miejscu,no i sprawdzać co jakiś czas napięcie w akumulatorze.Można też kupić alarm niskiego napięcia,który monitoruje każdą cele z osobna i w razie spadku napięcia poniżej minimum informuje nas o tym głośnym sygnałem dźwiękowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Dieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Akumulatory ja trzymam w lodówce i wyciągam tylko po to, by naładować lub by polatać. Właściwie sam na taki pomysł wpadłem a i potem poczytałem w Internecie, że chłodne otoczenie dobrze wpływa na kondycję aku. Wcześniej- trzymając akumulatory w skrzynce narzędziowej 2 z nich same od siebie lekko napuchły. Co do ładowania- ja mniej więcej raz na miesiąc podłączam wszystkie akumulatory pod ładowarkę z balanserem (ECO 6/ IMAX B6) i podładowuję/balansuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 ładujesz w trybie storage czy normalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Witam ...jestem jeszcze zielony wiec co znaczy (w trybie storage czy normalnie?) mam juz zapas 20 smigeł GWS ...Ale jeszcze mam cos takiego ...co sądzicie o tym smigle abc-rc smigła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 w trybie storage czy normalnie?Można ładować pakiety litowe w różny sposób, w zależności od potrzeb: Ładowanie „Fast” (szybkie) redukuje czas ładowania pakietu litowego, a tryb ładowania „Storage” (przechowywanie) kontroluje końcowe napięcie ładowania/rozładowania odpowiednie dla długiego okresu przechowywania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Nie zaglądałem w temat więc teraz odpiszę- robertus, ładuję w okresie zimowym "storage". Bo w sezonie to wiadomo- wszystko zależy od czasu i częstotliwości lotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Witam ... Czy na pakiecie 2S 7,4 Vol bedzie działac ten silnik prosze o pomochttp://www.abc-rc.pl/p/118/584/silnik-emax-c2822-kv1200-170w--silniki-bezszczotkowe-silniki-elektryczne.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 To super Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi