Skocz do zawartości

Robbe Power Peak Compact - opinie

TomekP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Czy któryś z Kolegów, używał może tej ładowarki? Interesują mnie wszelkie opinie na jej temat. W najbliższym czasie ładowarka byłaby używana tylko do ładowania pakietów nadajnika i odbiornika w szybowcu. Mam prostą ładowarkę dołączona do zestawu aparatury hiteca(CG-S32), ale nią mogę tylko naładować pakiet, bez możliwości rozładowania, a przydałoby się te pakiety jakoś uformować przed pierwszym użytkowaniem..Może macie jakieś inne propozycje w podobnej kategorii cenowej? Chciałbym się zmieścić max. do 300zł(jeżeli ładowarka jest na 12V, to musiałbym do tej kwoty wcisnąć jeszcze zasilacz sieciowy). Myślałem na początku o jakiejś ładowarko-rozładowywarce typowo sieciowej, ale niczego takiego nie udało mi się znaleźć :(

Ładowarkę można obejrzeć na stronie http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=175&products_id=2647

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dopiero przeczytałem nie wiem czy do tej pory już nie kupiłeś jakiejś ładowarki ale za te kase

to kupisz śmiało z zasilaczem.

Opublikowano

Kupiłem, użytkuję ;-) Bardzo fajna ładowarka. Na chwilę obecną ma wszystko czego potrzebuję. Jedynie w balanser będę się musiał zaopatrzyć.

Opublikowano

Nie miałem z nią do czynienia na żywo. Spojrzałem przed chwilą na specyfikację w internecie i to odpowiednik Power Peak Compact. Różnica to cena, bo za 50zł więcej dostajesz samą ładowarkę bez zasilacza sieciowego. Tyle, że tak na prawdę to ocena tego co znalazłem w internecie. Osobiście obu ładowarek nie miałem okazji porównać i nie mogę Ci z pełnym przekonaniem powiedzieć, która będzie lepsza. Najlepiej poczekaj na wypowiedź kogoś, kto będzie miał lepsze porównanie.

Opublikowano

Dzięki za informację. Zastanawiam się jednak czy nie dorzucić trochę i nie zainwestować w http://perfecthobby.pl/index1.php?idtowar=834 Sporo czytałem o tych tańszych balanserach, że to kiepski wydatek a na temat tego MGM'a widziałem kilka dobrych opinii. MGM niestety nie ma podłączenia do ładowarki, ale myślę, że bez tego spokojnie można się obyć. Czy różnica w jakości ładowania jest aż tak duża, ze warto pakować w niego kasę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.