Depesz Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Witam. Jako, że dosyć ciężko mi się latało podczas tegorocznych zawodach F3E moim Swordem (bo to ciężka cegła jest), zastanawiam się nad czymś bardziej profesjonalnym i co ważne lżejszym. Z tego co się wstępnie orientowałem, to na niektóre modele trzeba czekać 3 miesiące i dłużej, więc to chyba dobra pora by zacząć przymiarki. I tu moje pytanie, co koledzy by polecili? Dodam jedynie, że interesowało by mnie coś w okolicy 3.5m i raczej kompozyt. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Proponuje zerknąć na : http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=33081&highlight=scary Model lata bardzo dobrze na zboczu i w termice do tego ma taką zaletę kadłub elektryczny jest szeroki na tyle że nie trzeba w nim stosować silników z przekładnią za 500€ i można wstawić praktycznie dowolny akumulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Dzięki za odpowiedź. Problem polega na tym, że mam model zboczowy Sword z Mawi, i dawał sobie radę nawet z lżejszymi od siebie, ale ciężej jest precyzyjnie nim wylądować (przynajmniej mi), więc pomyślałem o czymś klasy F5J, czyli 3.5m i 2 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bostyl Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 nie jestem w tej materii za dobry ale polecam niemiecką firme FVK Modell news . Latam ich modelami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 A może Pike: http://www.soaringusa.com/products/product.htm?product_id=17093&category_id=267 lub Jantar Themisto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Przemek Jantar Themisto !!! zdecydowanie zresztą sam widziałeś jak to lata na zawodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Od początku skłaniałem się ku Pike'owi, firma produkująca model znajduje się w Czechach, więc można spokojnie podjechać, ale cena troszeczkę wysoka, od 1100€. Znalazłem jeszcze innego producenta w Czechach, model to Shock, co Wy na TO Pozdrawiam Cię Piotrze, ale jak kupię Jantara, to niedługo to będzie F3E Jantar Cup :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Witam Jest jeszcze jedna opcja-ukraińska. Vladimir Models produkuje całą gamę modeli elektrycznych w oparciu o konstrukcję modelu Supra, Grafit, Ava czy najnowszej Maxy. W wydaniu elektrycznym modele są lżejsze od typowych F3J gdyż nie są tak "pancerne". Można z powodzeniem zakupić wersję Light. W Polsce latają dwie Supry F3J. Jedną z nich właśnie elektryfikuje nowy właściciel. link do strony: http://f3d.in.ua/electric-rc-gliders.html pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Z pewnością Maxa czy Supra byłyby najlepsze w tej klasie. Ale moim zdaniem do tej klasy Cularis wystarczy a 2,4m VB, który pokazał Rafał w Bielsku jest chyba optymalny ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toom07 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 To może ja się zareklamuje- mam do sprzedania nowego Xplorera F3J(tegoroczny mistrz Europy F3J latał xplorerami )- po przeróbkach kadłuba spokojnie poleci w F3E, można nawet kupić u producenta do niego kadłub specjalnie pod elektro. Jeżeli jesteś zainteresowany to pisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi