mario375 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 No to teraz już wiem jak to z tym symulatorem i kablem:) pozostaje tylko kabel znaleść Tylko pamiętaj że kabel musi być MONO. Ile ja się nakombinowałem z kablem stereo to szok, w końcu kupiłem dwa mini jacki mono zrobiłem i hula. Jak chcesz to mam sprawdzone ppjoy i smartpropoplus na win7 64bit, mogę podesłać. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 No to teraz już wiem jak to z tym symulatorem i kablem:) pozostaje tylko kabel znaleść Tylko pamiętaj że kabel musi być MONO. Ile ja się nakombinowałem z kablem stereo to szok, w końcu kupiłem dwa mini jacki mono zrobiłem i hula. Jak chcesz to mam sprawdzone ppjoy i smartpropoplus na win7 64bit, mogę podesłać. Powodzenia. Kabel mono tzn.? :oops: gdybyś mogł to wyślij na e-mail krzysztofgrzeskowiak@interia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 No wiesz, są jacki stereo i jacki mono. mono http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQKlu64UvzqZf0h9CdErx_2HiM7zWo_2n2fYJ31pk_AgRmCOlCp stereo http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRdx5AOp6vnzByiyYlQm52xB_OXiyW3g6BdpkUdXw4VYbVojIVC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Ahh o to chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 No wiesz, są jacki stereo i jacki mono. mono Obrazek Są też "duże" jacki stereo. Łatwo się kropnąć, ale stereo ma "dwa czarne paski", a mono jeden. Tylko nie wiem, w jaki sposób wcisnąć dużego jacka (a taki podałeś na pierwszym obrazku) do wejścia mic w komputerze. Ja pracuje na małych jackach stereo i wszystko w XP chodzi w porządku. Owszem, miałem kłopoty na początku, ale lektura forum wszystko wyprostowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Oj tam, wiadomo o co chodzi. Poprawiłem gwoli formalności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario375 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Kabel mono tzn.? :oops: gdybyś mogł to wyślij na e-mail krzysztofgrzeskowiak@interia.pl Wyślę wieczorem jak będę w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 ylko nie wiem, w jaki sposób wcisnąć dużego jacka (a taki podałeś na pierwszym obrazku) do wejścia mic w komputerze. Przejsciowka ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Azienkoz, czyli na jackach stereo też da rade? mario375, dobrze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario375 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Azienkoz, czyli na jackach stereo też da rade? W moim przypadku na stereo nie działało, po zmianie kabla na mono śmiga bezproblemowo. Wydaje się że nie powinno być różnicy, a jednak coś jest na rzeczy. Musisz spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 ylko nie wiem, w jaki sposób wcisnąć dużego jacka (a taki podałeś na pierwszym obrazku) do wejścia mic w komputerze. Przejsciowka ;d Jasne, tylko po co inwestować wtedy w kabel z dużym jackiem i dodatkowo przejściówkę? Krzysztof-G2, tak u mnie działa. Ale skoro to nie jest prawda uniwersalna, to może jednak lepiej kupić kabel mono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 niestety nie potrafie poradzić sobie z tym symulatorem robie wszystko tak jak w instrukcji na hk, komputer wykrywa aparature i ona się instaluje, natomiast nie potrafie skonfigurować reszty, w fms'ie wgl. tak jakby jej nie wykrywało :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 niestety nie potrafie poradzić sobie z tym symulatorem robie wszystko tak jak w instrukcji na hk, komputer wykrywa aparature i ona się instaluje, natomiast nie potrafie skonfigurować reszty, w fms'ie wgl. tak jakby jej nie wykrywało :?U mnie FMS kompletnie nie działa. Spróbuj z RC Desk Pilot - też darmowy, 100x lepiej wygląda (o realizmie nie chcę się wypowiadać, bo się nie znam ) i, co najważniejsze, działa na jacku stereo z Turnigy 9x. Przynajmniej u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Krzysztof-G2, Czyli jak sprawdzasz recorderze windows to widać sygnał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Azienkoz, u mnie na tym RC Desk Pilot też nie działa :? robertus, jakiś widać sygnał ale nie wiem czy to jest odpowiedni sygnał, bo np. w tym RC Desk Pilot jak wybieram tego kontrolera gier to model kręci sie w kółko, a gdy chce skalibrować to to te wskaźniki nie reagują na ruchy aparatury Czy mógłby mi ktoś opisać co i jak po kolei mam zrobić? Czy ten smart propo plus też ma być w tym czasie co symulator włączony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Czy ten smart propo plus też ma być w tym czasie co symulator włączony? Tak, bez tego ani rusz. Podłączasz aparaturę Włączasz smartplus i klikasz hide. Powinien zwinąc się do traya. Odpalasz symulator i tam powinien być widoczny kontroler do wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 No tak tylko że miałem włączony, a i tak nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Ja mam takie ustawienia http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7515 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof-G2 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 robertus, ja nie mam tylko do wyboru tej opcji "virtual Joystick extension" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Prawdopodobnie podczas instalacji wybrałeś dedykowaną wersję pod fms. Ja instalowałem "generic smartproplus", aby działalo z ruznymi symulatorami. Gdy spp jest włączony w kontrolerach gier w panelu sterowania masz joystick i widać jak się wszystko rusza. Obejrzyj tą stronę http://www.smartpropoplus.com/dnn/SetUp/InstallationGeneric/Installing/tabid/112/Default.aspx http://www.smartpropoplus.com/dnn/SetUp/Download/tabid/109/Default.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi