erapin Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Kupiłem aparature turnigy 9x od maco66 i mam problem, chyba dotyczy bindowania. Na starej apce i starym odbiorniku, wszystko śmiga. Jak podczepiam nowy odbiornik, to regulator szybko pika i nic nie działa. Próbowałem bindować i robiłem to tak: 1.Zworke podczepiałem po kanał BAT, 2 od góry. 2.Kabel wystający z regulatora podczepiałem pod 3CH 3.Włączałem apke z wciśniętym przyciskiem BIND z tyłu apki. 4. Podczas, gdy miałem wciśnięty przycisk bind, podłączyłem lipol do regulatora. 5. Wyłączyłem wszystko i ponownie połączyłem i nadal nie działa. Ciągle to pikanie regulatora. Coś może źle robię ? Czy może coś innego. POMOCY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 zobacz ty masz narysowane jak powinneś podłączyć do bindowania zle regiel podłączyłeś http://rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=360 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zrobiłem dokładnie jak jest w tej instrukcji, w tym linku, co Pan podał, ale nadal regulator tak samo 'pipczy' i nie działa mi nic.... Jak podłącze sam odibornik to miga, potem jak włączam apke z wciśniętym bind to lampeczka sie tylko świeci. Wyłączam odbiornik, zdejmuje zawleczke, wpinam jakies serwo lub silnik, podłączam zasilanie i nadal :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 4. Podczas, gdy miałem wciśnięty przycisk bind, podłączyłem lipol do regulatora. Ja robię odwrotnie.Najpierw podłączam zasilanie do odbiornika dopiero potem włączam nadajnik z wciśniętym guzikiem "bind". U mnie zawsze działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Może to nie wina bindowania ? Nic nie ustawiałem w ustawieniach. Już sam nie wiem co mam robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Na tym rysunku chyba odwrotnie to podpięli, spróbuj zworkę w ostatnie gniazdo i sprawdź czy nie masz rewersu na gazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Jak mam sprawdzić czy nie mam rewersu na gazie ? Mam ta apke kilka dni kompletnie nie wiem jak ja obslugiwac. Wczesniej mialem zwykly 4CH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 oglądałem ten filmik juz... Ale nic nie działa no.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 w takim razie przyda ci się to :mrgreen: : http://www.flysky-cn.com/uploadfile/201008/FS-TH9X%20Manual%28English%29.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Co to jest ? Bo cos strasznie wolno sie pobiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Instrukcja 2 min. szukania w :google: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Podłącz tak jak jest pokazane na filmie i musi działać. Jeżeli nadal nie działa, obejrzyj film jeszcze raz i zrób dokładnie tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 robiłem według tego rysunku i mi zawsze działa na filmiku Piotrek_G tak samo robi i podłącza jak na rysunku i działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 " zasilanie (4,8V - 6V) " A ja zasilam lipolem 2200 mAh 3s. Moze dlatego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Przez regulator czy bezpośrednio? Jak bezpośrednio to upaliłeś odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zawsze jest możliwość, że nowy odbiornik jest zepsuty od nowości. Swoje bindowałem wg tego filmiku bez problemów edit: Koledzy byli szybsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Ok, działa. Podłączyłem lotki i sie ruszają, ale regiel wciąż pika i silnik nie działa. Nie wiem dlaczego... Moze trzeba cos w ustawieniach zmienic. Podłączam regiel pod CH3 i nie dziala, a lotk ina CH1 dzialaja... Moze to bym cos wspolnego z tym, ze mam mala awarie, bo silnik sie odkleil z jakies 3 tyg temu i wykrecilem 1 srubke i luzo sie trzyma. Tylko jeszcze dzis sie krecil bo patrzylem na starym nadajniku i odbiorniku. I nie ma tej melodyjki od regiela przy wlaczaniu. Tylko odrazu pip pip pip pip pip pip ........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 a na pewno dobrze podłaczasz wtyczkę do odbiornika ?:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 To włącz z "gazem" na max, jak wtedy będzie 'ok, to znaczy, że Masz rewers na "gazie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi