waldi1973 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 A może za symboliczne 100zł: http://aukcjewp.wp.pl/model-rc-okazja-praktycznie-za-darmo-6-metrow-i2023906102.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Jakbym miał bliżej, to bym wziął :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sfrustrowany Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 @edit:przetłumaczone na język Polski: wyobraź sobie przesyłkę takich gabarytów pocztą Polską (są takie szybowce na sprzedaż, rzadko ale istnieją) oraz protokół odbioru załóżmy 4m pudła, nie sądzisz że ludzie mieliby dziwne miny widząc taką paczuszkę pod choinkę? dosyć niecodzienny widok w odbiorze paczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Poproś o przesyłkę PP. Pani z okienka PP mówi, że paczka jest, podchodzisz do drzwi a tam 6m długościxD Pan poczeka, nie złoży się w przejściu Nie, mogliby zapakować na 3m a to już "normalne"powtórz bo nic nie zrozumiałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 A kto zrozumiał? Czytam to 7 raz i rozumiem tylko fragment "poproś o przesyłkę", ale w porównaniu do autora nie widzę w tym nic śmiesznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Sfrustrowany, A nie pomyślałeś, ze PP nie weźmie paczki większej niż 1,5m długości? natomiast maksymalne są sumą długości i największego obwodu mierzonego w innym kierunku niż długość i nie mogą przekraczać 3.000 mm (300 cm), przy czym największy wymiar nie może przekroczyć 1.500 mm (150 cm). źródło:poczta-polska.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Wysyłałem kiedyś PP paczkę z modelem pitts miała prawie 2m długość i nie było problemów z wysyłką ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 U mnie na poczcie (sam byłem świadkiem) kiedy paczka przekraczała 1,5m o parę centymetrów i pani z poczty powiedziała że nie może przyjąć takiej przesyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Wysyłają jako gabaryt B i nie robią problemów. Poza tym zawsze są kurierzy. Kwestia kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sfrustrowany Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Kurier czasem taniej wyjdzie bo ceny są od ~~15zł a PP bierze ~~23zł a nawet więcej jeśli ciężka paka jest ale ja np nie mam czasu na kuriera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Jak to nie masz czasu na kuriera? Dzisiaj zamawiasz , jutro paczkę odbiera a po dwóch dniach jest już u odbiorcy.A poczta zanim sprawdzi Ci wagę i wymiary to pół godziny minie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sfrustrowany Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Wiesz,ja na pocztę idę o 18:45 i nie ma ludzi Kurier no mógłbym zamówić ale ja mam szkołę,rodzice pracę a po 18 rzadko jeżdżą do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ja ten szybowiec kupilem i nie widzialem problemu z przesylka, bo sam bym go odebral. Niestety problem sie pojawil jak sie dowiedzialem jak jest zbudowany, i dokladniejsze wymiary kadluba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Niestety problem sie pojawil jak sie dowiedzialem jak jest zbudowany, i dokladniejsze wymiary kadluba. Rozwiń temat :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Praktycznie nie ma tematu, jedna z wad bylo, ze nie mial lotek i byla to konstrukcja wlasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Konstrukcja lotna czy raczej pomnik do ogródka? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Wątpię że lotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys1 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Trzeba samemu ocenic. Za te pieniadze po prostu brac, jak ktos ma blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi