Ramzex Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Witam.Ostatnio naszła mnie myśl aby stworzyć coś przez zimę większego z wykorzystaniem depronu. Jak narazie myślę że przeskalowany RWD-5 będzie dobry. Mam tylko pytanie:Co wy o tym myślicie? Czy jest sens coś takiego robić?Oczywiście już biorąc pod uwagę wielkość i wzmocnienia konstrukcji. Dysponuje jak narazie kwotą 400 zł a potrzebuje materiałów,silnika,zbiornika,paliwa i serw. Da się coś za tę kwotę wydumać? Słyszałem o depronowych spaliniakach jednak nie wiem jakby to mogło wyglądać w praktyce,a z drugiej strony przy większym modelu powiększą się koszty silnika i pakietu ... Jeśli znajdziecie chwilę czasu to odpiszcię na moje pytania. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Czy da się? Na pewno. Ale czy za 400zł, gdy nie masz silika?... O jakiej rozpiętości mylisz? http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=43205 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=44063 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Po co silnik odrazu spalina-śmiedzi,brudzi się model, model jest brzydki. za 30 dolarów w hc masz silnik elektryczny turningy. Poszukaj na forum o rwd 5 150% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzex Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zastanawialem sie nad rwd 150%. Tylko on bedzie mial cos okolo 2m rozpietosci.. Musiałbym brać większą uwagę na wytrzymałość bo małe by to nie było. Jeśli miałbym brać elektryka to tylko potrzebny regulator i silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Wszystko się da... 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Da się nie musi być spalina http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=9039&highlight=baxter :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzex Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zdecydowałem się na rwd 150.. jesli ktoś ma powiększone plany to. Prosilbym o link albo na pocztę lapka375@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 A ciężko sobie przeskalować i dać do punktu wydrukować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 A może takie coś http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=15729 ostatnio latał z silnikiem spalinowym ASP 6cm :wink: Cimek, a TY zamiast głupoty pisać może byś wreszcie napisał ten poradnik :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Adamie, ciężko z czasem teraz niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 a na pisanie takich pomocnych postów to masz czas? :twisted: A ciężko sobie przeskalować i dać do punktu wydrukować? Ja mieszkam w mieście gdzie jest prawie 60 tysięcy mieszkańców i żadnej firmy drukującej dwg czy dxf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 U mnie niby w mieście (50 tysięcy osó jest jakiś punkt drukujacy wielkie formaty, ale tylko poniżej A0 i też bez możliwości druku plików .dxf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi