tmielcarz Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Nie będę wszystkich zanudzał relacją z budowy, ponieważ kilka/kilkanaście już takich było, a moja relacja różniłaby się zapewne tylko szczegółami. Aby jednak podtrzymać przekonanie Motylastego (dzięki !!!), że warto było projektować ten model, ponieważ kolejna osoba go zbudowała prezentuję poniżej jedną fotkę jako dowód Model jeszcze nie został oblatany, ponieważ czekam na lepszą pogodę. No i muszę znaleźć jakieś miejsce w okolicach Ursusa do oblatania modelu. Wyposażanie: - Silnik: TowerPro 2408-21T - Śmigło: GWS 8x4 (+propsaver) - ESC: Emax 30A - Pakiet: Turnigy 1300mAh 3S - Serwa (3 sztuki): TowerPro SG-91 - Obiornik: Turnigy (seryjny z kompletu od aparatury) - Aparatura: Turnigy 9x Masa modelu gotowego do lotu: 507g (poniżej fotka wagi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 TOTO-0 zasługuje na kolorową taśmę pakową Też miałem taki patent z potrzymaniem statecznika pionowego. Może i działa, ale bardzo zbliżone w efektywności jest przyklejenie po obu stronach tekturki łączącej statecznik pionowy z poziomym . Mniej paskudzi model a robote robi Pozdrawiam!. Powodzenia w oblotach!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmielcarz Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 TOTO-0 zasługuje na kolorową taśmę pakową Też miałem taki patent z potrzymaniem statecznika pionowego. Może i działa, ale bardzo zbliżone w efektywności jest przyklejenie po obu stronach tekturki łączącej statecznik pionowy z poziomym . Mniej paskudzi model a robote robi Pozdrawiam!. Powodzenia w oblotach!! Dzięki. Chciałem kupić kolorową taśmę, ale akurat była tylko taka. Kolorystycznie wygląda nieciekawie, ale biorąc pod uwagę moje zerowe doświadczenie w oblatywaniu to wrożę temu modelowi krótki żywot. Następny będzie już ładniejszy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Wyważenie, geometria i sruuuuu w powietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeziorek74 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Motylastego chyba nie trzeba przekonywać Przy okazji też mu tutaj dziękuję, bo Toto był także moim pierwszym modelem I chyba trzeba by się naprawdę mocno postarać, żeby Totek nie chciał latać Udanego oblotu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 ale biorąc pod uwagę moje zerowe doświadczenie w oblatywaniu to wrożę temu modelowi krótki żywot. To właśnie w zamian za jego krótki żywot - powinien być wykończony na cacy P.S Tak źle to nie beedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Już niedługo równolegle do zlotów Wicherków będą zloty Tociaków 0 :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi