robertus Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Nie wiem jakim klejem trwale skleić pęknięty klocek Lego. CA klei, ale lekkie naprężenie i klej puszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zywicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 O matko, ale to są drobne klocki, pęknięcie/złamanie ma 3mm długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 http://technicoll.pl/index.php?lang=pl&page=product.php?id=53# - do tej pory lepszego nie trafiłem. Chrzest bojowy zaliczył u mnie, kiedy mój Wnusio złamał mi szufladkę na papier od drukarki Canon IP-4500. Można nim w razie potrzeby tworzyć połączenie dwóch elementów na wzór spawu pachwinowego. Spoina mało widoczna. Przy okazji: czy ten wątek nie pasuje bardziej do działu warsztat? 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 U mnie w samochodzie jakiś idiota montujący gaz nie wiedział jak sie wyciąga panel ze sterowaniem kilmatyzacją. Połamał wszystkie mocowania. Naprawa polegała na wtopieniu od niewidocznej strony cieniutkiej miedzianej siateczki za pomocą lutownicy transformatorowej. Żadne tam klejenie. Wszystkie zaczepy trzymają do tej pory, niedawno w ten sposób był naprawiany plastik trzymający sprężynę do zwijania roletki w bagażniku. Sukces full. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 http://technicoll.pl/inde...duct.php?id=53#Mam, nie działa.czy ten wątek nie pasuje bardziej do działu warsztatNo chyba, że zrobię z klocków samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Żywice nie złapią, cyjanoakryle nie kleją niektórych plastików, z poklejeniem tak małych pęknięć będzie problem bo powierzchnia klejenia mała a naprężenia zawsze będą próbowały rozwalić połączenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Nie wiem co to za tworzywo ale może klej do plastikowych rynien "Plastmo" coś tu pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 albo lutownica i zaspawać pęknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Klocki są z ABSu. Niczym nie pokleisz. Tylko zaspawać lutownicą jakąś formę zbrojenia i zatopienie szczelinki. Będzie trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Panowie, niektóre pomysły sa wręcz niemożliwe do wykonania. Rysunek poglądowy Pęknięcie jest na części za którą trzyma palec. Ta strona zakleszcza się na kulce innego klocka tworząc staw jak kolano. W wyniku ciągłego przebudowywania klockowego stwora ten element ulega zmęczeniu materiału i w końcu pęka. PS. Wiem, że nic z tego nie będzie ale dyskusja fajna, no nie? Klocki są rewelacyjne. Również ja się nimi bawię tworząc coraz to nowe i bardziej skomplikowane postacie. http://hasifhasifhasif.blogspot.com/2011/06/lego-hero-factory-evo-20-review.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Czy ja wiem czy niemożliwa? Podobno nie da sie nadmuchać baranowi w :ass: żeby mu się rogi wyprostowały a wszystko inne jest do zrobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Podobno nie da sie nadmuchać baranowi w żeby mu się rogi wyprostowały dobre :rotfl: ale ja słyszałem że nie da się jeszcze odwrócić hełmu na lewą stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 A z czego te klocki są robione? Jak z ABSu to trzeba zgrzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 a jak nie to trzeba dokupić i na zapas jak to newralgiczna część Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frato Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 http://www.amtra.pl/Katalog_produktow?product=726&act=product&brand=129 jedyny który znam i wiem że klei ABS, wypróbowany na częściach samochodowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Podobno nie da sie nadmuchać baranowi w żeby mu się rogi wyprostowały dobre :rotfl: ale ja słyszałem że nie da się jeszcze odwrócić hełmu na lewą stronę A trzaśniesz drzwiami obrotowymi? (wyslane z iPhone) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 A trzaśniesz drzwiami obrotowymi? tak, na przykład kogoś w głowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 A parasol w :ass: otworzycie? ;-) No i się interesujący OT zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 A parasol w :ass: otworzycie? ;-) To jest jak najbardziej możliwe. Pod warunkiem spełnienia jednego warunku: ? :ass: > ? rozłożonego parasola :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi