BartekS Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Poszukuje miejsca do latania na terenie Śląska Cieszynskiego. Mamy jedno miejsce na górze Kaplicówka w Skoczowie, ale tam często się spotyka zakłócenia. Szukam rozległego miejsca najlepiej na wzniesieniu lub górce do lotów szybowcami 2-3m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz12 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Goczałkowicach koledzy latają,na tym prywatnym lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekS Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Aha to pewnie fajna miejscówka Szukam czegoś blizej, max 10km od Skoczowa na popołudniowe latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Pewnie górę Chełm w Goleszowie znasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipek Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Bartek a może do Bielska na 3 lipki przykulasz się ze swoim szybowcem Duuuuuuuużo miejsca, piękna termika i nawet południa żagielek można złapać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekS Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Oo słyszałem o tym miejscu ale nigdy tam nie byłem latać Ciekawa propozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Oo słyszałem o tym miejscu ale nigdy tam nie byłem latać Ciekawa propozycja O ile nie ma glajciarzy i spacerowiczów z psami i dziećmi to da się latać bardzo bezpiecznie No i to nie jest typowe zbocze, musisz mieć silnik by dolecieć nad zbocze lub strzelać się z gumy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipek Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Rafał oj tam oj tam Z glajciarzami idzie się dogadać (my oststnio robiliśm sobie "pylon race" między szmatami :mrgreen: ) A spacerowicze raczej od strony krzyża chodzą nie od pola. Mamy pozwolenie od właściciela do zrobienia tam pasa ale brakuje rąk do pomocy więc może byście wzięli dupska z lotniska i pomogli bo miejsce jest na prawdę fajne a w szczególności że my ze starego bielska tylko tam latamy (mimo że płacę składki i należę do aeroklubu zostałem wykopany z lotniska ostatnio bez powodu). Bartek jak będziesz się wybierał polatać to daj znać na PW wpadne ze swoimi "zabawkami" i skrzyknie się chłopaków na jakieś fajne latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Ja z 3 lipek korzystam sporadycznie, w aleksandrowicach jestem raz na rok, jak chce spokojnie polatać to mam Mazańcowice. A widzisz ja z Sarniego Stoku mam rzut beretem tylko, ale jednak w weekendy za dużo osób tam jest. W tygodniu owszem dużo lepiej się lata, bo mniej ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekS Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 A nie znacie jakiegoś miejsca w okolicy Brenna-Ustroń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góra Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Cześć, w Brennej da się latać praktycznie na każdym stoku narciarskim - w zimie z narciarzami nie przejdzie. A poza sezonem można latać na końcu doliny w Brennej Węgierski i bodaj na 2 innych stokach bliżej centrum. Kiedyś latało się na górce Bucze w Górkach Wielkich - ale nie wiem jak z tym teraz jest (nie byłem tam w zeszłym roku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Ja wraz z kolegami z Cieszyna latamy w Pruchnej. Mamy tam lotnisko, o które w kilka osób dbamy. Szybowcami również latamy, ale z napędami, choć w tym roku będziemy budować holówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekS Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Aha jak będzie cieplej to się może tam wybiorę z modelem bo to niedaleko ode mnie A gdzie to dokładniej jest w pruchnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 To TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekS Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Dziękuje bardzo na pewno tam kiedyś zawitam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi