czaja18 Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Nie wiecie gdzie można kupić piłke do cięcia listewek :?: Na allegro szukałem ale tam są same wielkie machiny Już widze jak takim czymś bym mógł pociąć listewki 3x3mm :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek K Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Sprecyzuj bardziej o co Ci chodzi chcesz kupić ręczna włosnice do cięcia listewek? To mozesz kupic min. na www.modelmaking.pl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 18 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Chodzi mi o elektryczną piłke z blatem do cięcia desek na listewki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Ja uzywam czegos takiego: http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXAA63&P=ML i jestem bardzo zadowolony, jednak trzeba zastosowac pewna metode inaczej wychodza krzywo listwy. Ale ogolnie to sie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 18 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Ale sosny już takimś czymś nie potne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Ale sosny już takimś czymś nie potne A opłaca się ?? listewn a3,3 czy 6x6 kosztuje 0,50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Przyrządzik demonstrowany przez Boogiego służy tylko do balsy. Używam tego i jest super dokładny, a cięcia równiuteńkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Przyrządzik demonstrowany przez Boogiego służy tylko do balsy. Używam tego i jest super dokładny, a cięcia równiuteńkie. Ja mam wasnej konstrukcji i tez jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 18 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 ostatno potrzebowalem listewki na dżwigary nic innego nie potrzebowałem więc zamówienie z 5 zł a przesyłka 10 :?: Do modelarskiego mam daleko (60km) a bardzo dobrej jakości deski sosnowe mam zaraz pod nosem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 18 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2006 Dlatego zawsze robie zapasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Wytworzenie listewki sosnowej to dość skomplikowany proces począwszy od wyboru materiału z którego listewka ma być wykonana skończywszy na maszynach do ich wyrobu. Jeśli kogoś to zainteresuje - tzn. jak się robi modelarskie listewki sosnowe, chętnie to opiszę. A Kolegę Czaję18 poproszę aby w tych swoich wysokiej jakości deskach sosnowych policzył ile ma słoi na 1cm grubości deski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukaszeq Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Cześć ja zbudowałem ,,maszynkę taka jak na modelarski.net i podczas cięcia ostrze zmienia kąt tak jakby balsa była za twarda do cięcia :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 tez miałem na początku z tym problem ale rozwazałem go w taki sposób, że pod drugi koniec nozyka podkładam listewke sosnową o grubosci takiej jaka wycinam i skręciłem całoś tj.kolecek nożyk i listewke w małym imadełku i tym spsobem wszystko wychodzi tak jak trzeba hmm troche to zagmatwałem, mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi:p a jak nie to spróbuje wstawic jakies foto :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukaszeq Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Foto przydałby się a kto wie gdzie w modelmaking jest te piła do cięcia?? Albo linka do polskiego klepu internetowego gdzie mogę taką piłę dostać W modelmaking nie moge jej znaleść :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 hmm z fota nie wyszło bo jak robie telefonem to niewiele na niej widac i dlatego machnąłem na szybko taki o to schemacik mam nadzieje, ze jest czytelny;) heh mój nauczyciel od rysunku tech. jak by go zobaczył to wstawił by mi kołka przez pół dziennika:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukaszeq Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 A może wie ktoś gdzie można kupić gotową wycinarkę ?? coś typu jaka podał boogie. A moze widzał ktoś takie cudo http://modelarski.com/index.php?page=product&id=2774 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 19 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2007 Wygląda kosmicznie... Najbardziej jednak podoba mi się opis tego produktu: Przyrząd do cięcia balsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz S.A.U. Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Witam Niedawno na moim forum powstał podobny temat, zilustrowałem tam sposoby cięcia listewek, jakie stosuję. Zainteresowanych problemem zapraszam do odwiedzenia tematu: http://www.saumodelarnia.fora.pl/viewtopic.php?t=459 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.