Krzycho Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam Dziś przyszedł osprzęt do modelu i zastanawiam się jak powinno się prawidłowo wyważyć taki zestaw kołpak alu i łopatki graupnera. Zawsze mi się ustawiają jedną stroną kołpaka do góry w poziomie jak na zdjęciu poniżej http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4152694641dc6575.html Czy mam szlifować ten kołpak w najcięższym punkcie ,aż do momentu jak po puszczeniu nie będzie się przechylał pozostanie w takiej pozycji tak jak to mi wychodzi ze śmigłami stałymi czy jest jakaś inna zasada wyważania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Raczej kropka kleju po przeciwnej stronie od środka kołpaka. Być może takie ustawienie jest wypadkową rozkładu masy i kołpaka i łopat. Klej w razie czego można usunąć, a jak zeszlifujesz, to klops. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Spróbuj najpierw sprawdzić sam kołpak. Raczej będzie OK. Dopiero później z łopatkami. Zazwyczaj waga łopatek się różni i je powinieneś doszlifowywać (na grubości). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Moim zdaniem problem polega na przekombinowanej konstrukcji oski wyważarki. Czy śmigło z kołpakiem założone na silniku wywołuje drgania w czasie pracy ? Czy tylko chciałeś wypróbować wyważarkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Moim zdaniem problem polega na przekombinowanej konstrukcji oski wyważarki. Czy śmigło z kołpakiem założone na silniku wywołuje drgania w czasie pracy ? Czy tylko chciałeś wypróbować wyważarkę? Nie mam silnika jeszcze przyjdzie w tym tygodniu. Czy wyważam go z łopatkami czy bez ustawia się w tej samej pozycji czyli łopatki są idealne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi