Harman99 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam, mam nowy szbowiec Falkona produkcji L. Kwarcińskiego. Jest to moj pierwszy szybowiec. Chodzi mi o to ze nie wiem co gdzie idzie. Wogule nimoge uruchomic lotek. Radio mam JR xp9303 a odbiornik spectrum AR6255.Szukam jakies instrukcji. Z gory prosze i dziekuje za porade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Chyba pomyliłeś działy. To powinno się znaleźć w "Od czego zacząć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Czemu? Falkon to jego pierwszy SZYBOWIEC, ale chyba nie pierwszy model. Sądząc po awatarze, ma jakieś doświadczenie w lataniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Awatar nic nie mówi a skoro kolega pisze ze nie wie co gdzie idzie to raczej Depesz ma racje aha i jeszcze jedno piszemy wogÓle tak nawiasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Kolego instrukcja do Twojej Futaby na pewno Ci pomoże. Jak już uruchomisz lotki to popatrz na opis Marka Wardęgi na tej stronie http://ossm.pl/viewtopic.php?t=387. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 aha i jeszcze jedno piszemy wogÓle tak nawiasempiszemy 'w ogóle' tak w ogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 no nie badzmy juz tacy szczegółowi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 W 9303 musisz najpierw w menu głównym wybrać typ modelu (proponuję "glider) i rodzaj skrzydła. W zależności od chęci czy możliwości wybierasz klapy na oddzielnych kanałach, klapy na 1 kanale lub tylko klapolotki. Lewa lotka jest wtedy na 1 kanale w odbiorniku, prawa lotka na 2 kanale odbiornika. Prawa klapa na 5 kanale, lewa klapa na 6 kanale. Na Hobby Shacku był do pobrania instrukcja do tej aparatury i plik z przykładowym programowaniem 4 serwowego skrzydła.... Powodzenia - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 ...Szukam jakies instrukcji... Nie za bardzo rozumiem z czym masz problem ale może na początek wystarczy manual do aparatury: http://www.jrradios.com/ProdInfo/Files/JRP9241-manual.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harman99 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Samolotami latam juz dlugo, malymi i duzymi, teraz naszla mnie ochota na szybowca i dlatego nie zaczalem tematu w "Od czego zacząć". Kolego instrukcja do Twojej Futaby na pewno Ci pomoże. Jak już uruchomisz lotki to popatrz na opis Marka Wardęgi na tej stronie http://ossm.pl/viewtopic.php?t=387. Dziekuje, ta strona bardzo mi pomogla i duzo sie dowiedzialem W 9303 musisz najpierw w menu głównym wybrać typ modelu (proponuję "glider) i rodzaj skrzydła. W zależności od chęci czy możliwości wybierasz klapy na oddzielnych kanałach, klapy na 1 kanale lub tylko klapolotki. Lewa lotka jest wtedy na 1 kanale w odbiorniku, prawa lotka na 2 kanale odbiornika. Prawa klapa na 5 kanale, lewa klapa na 6 kanale. Na Hobby Shacku był do pobrania instrukcja do tej aparatury i plik z przykładowym programowaniem 4 serwowego skrzydła.... Dzieki, o to wlasnie mi chodzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi