Skocz do zawartości

MVVS czy THUNDER TIGER

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka silników MVVS o różnej pojemności. Dość ciężkie w regulacji i kapryśne przy złym wyregulowaniu (potrafi zgasnąć w powietrzu). Producent zaleca paliwo bez nitro 20% oleju ale ja leję 5% nitro, 17% oleju syntetyka. Te moje przeboje z gaśnięciem wiążą się z tego że przy zmianie paliwa należy wyregulować dobrze silnik i lepiej latać zawsze na tym samym. Na nitro lepiej wkręca się na obroty i równiej pracuje. Mam też silnik GMS który jest bajecznie prosty w regulacji i mniej problemowy w odpalaniu.

Opublikowano

Do czego ma być zastosowany silnik? Są to dwie zupełnie różne konstrukcje... Osobiście mam sentyment do silników MVVS, ale MVVS 3,5 GFS to silnik wysokoobrotowy (21tys),osiaga podaną moc z tłumikiem rezonansowym dedykowanym do tego silnika.

Opublikowano

Witam.

MVVS-3,5 cm3 nie produkują już od jakiegoś czasu,więc Twój problem sam się rozwiazał :devil: .A tak poza tym to są silniki dość kapryśne i trudne w regulacji,przeznaczone do wyczynowego latania raczej na pełnym gazie.Pomyśl ewentualnie o Super Tigre,GMS lub TT.

Pozdrawiam Wojtek.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

MVVS-y są dla doświadczonych spaliniarzy i to najlepiej w MVVS-ach. Do pełnego dotarcia ( bardzo długiego ) są bardzo kaprysne, przegrzewają się i gasną. Mity o trudnej regulacji wynikają ze zbyt krótkiego i niewłaściwego sposobu docierania MVVS-ów. Po prawidłowym dotarciu i uregulowaniu baaardzo mocne i baaaardzo głośne i dobrze się sprawują. Obecnie nowe nie do kupienia - kilka lat temu zakończono produkcję :( . Jak ktoś się uprze to można kupic złomka i zrobić remont kapitalny, ale to sprawa ekonomicznie nieuzasadniona, chyba, że z sentymentu ( mam taki, bo to były moje pierwsze pożądne silniki po ruskich wynalazkach. )

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.