pysik100 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 chcemy film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Ładuje się na YT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 daniello, chodzi o to że jak nie masz pojęcia o budowie modeli halowych to się nie zabieraj za produkcje :wink: A te wzmocnienie kadłuba w ogóle nie odgrywa swojej roli co widać na ostatnim zjdęciu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Działa na zginanie boczne :wink: Zapomniałem o jednej baardzo ważnej rzeczy, rozszerzalność temperaturowa zniszczyła (odkleiła) wszystkie wzmocnienia węglowe (depron się skurczył, a węgiel nie). Zauważyłem to dopiero pod koniec testów. Problemy z cz.1 i 2 rozwiązane http-~~-//www.youtube.com/watch?v=rO8nZx21LTA&context=C3edafe2ADOEgsToPDskKP0J4Z0kBH4awA_fsavTmU http-~~-//www.youtube.com/watch?v=JYACOUlvhR0&context=C3e05bb5ADOEgsToPDskKevkudIqDi9ORtvYO8qpZA http-~~-//www.youtube.com/watch?v=9uE_Fejdfyo&context=C334bae4ADOEgsToPDskJ9TrbhaDMvIUlsdAJ3Cv2s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Skrzydło jest strasznie wiotkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Latałem na mrozie depronem i zapewniam cie że się nie kurczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Na -23? To dlaczego już wszystko do siebie pasuje ( stoi u mnie w pokoju )? Wiotkie, bo nie działały zastrzały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Słabe miejsce do latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Tak wykonane wzmocnienia nic nie pomagają... Kupiłeś ten model już posklejany? Wygląda jak by go zrobił ktoś kto pierwszy raz na oczy widzi pręty węglowe i depron :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 No daniello poszedł po bandzie z wykonaniem :wink: Filip., Ja bym radził zmienić miejsce do latania i troche symulatora po używać :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Miejsce słabe, bo nie było czasu na lotnisko. >250 h na symulatorze to nic??? Bardzo bałem się o model, więc od razu odcinałem ciąg. Nawet lot po prostej mógł go rozwalić :cry: Zastrzały wiele razy wyrywane (testy w domu :oops: ) więc tak wyglądają. P S Poczekajcie, aż dorwę halę :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 do jutra postaram ci rozrysować jak powinny przebiegać zastrzały Do tego momentu aż model nie bedzie miał zrobionych dobrych zastrzałów nie lataj, bo szkoda modelu a przy tej giętkości ciężko mówić o jakichkolwiek właściwościach lotnych :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Moim zdaniem start z ziemi takim modelem powinien odbyć się z powierzchni gładkiej jak stół. Nierówna, zamarznięta droga nie jest dobrym miejscem. Od wstrząsów rozleciało się pół samolotu zanim wzbił się w powietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Co do symulatora - I co z tego, że 250h jeśli nie umiesz latać? To tak jak byś uczył się na sprawdzian tydzień a nie skupiając się na nauce i tak nic nie będziesz umiał. http://www.modelbouwforum.nl/forums/bouwverslagen-vliegen/92159-bouwverslagje-sultimate.html Zobacz jak wyglądają wzmocnienia i zrób tak samo, inaczej ten model nie poleci. Idealne usztywnienie modelu halowego to sztuka a nie fuszerka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Bardzo bałem się o model, więc od razu odcinałem ciąg. A waląc o glebę o model się nie bałeś... Ciekawe podejście do tematu. Do takiego "latania" to model z EPP, a nie depronu. Jak już wystartujesz, to spróbuj nabrać wysokości, aby choć trochę się zorientować, jak to chce latać i wytrymować model. A nie naparzać o zmarzniętą glebę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 kolega Malker, dał ci link z zdj wzmocnień, tak więc rób i zapodawaj kolejne foty :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Tak wiem, dziękuję. Zrobię trochę po swojemu: dwa krótkie zastrzały krzyżujące się + 1-2 idące od kadłuba do końcówek skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Nie rob po swojemu bo jeszcze nie masz o tym pojecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi