Tomaszek16 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Witam jestem wędkarzem i dostałem łódkę Pondskater Orca Bait boat niestety zepsutą wygląda ona tak i dałem ją elektro mechanikowi i sprawdził w niej wszystko działa silniki i wgl i coś tam jest z łącznością pilota z łódką co tam może być zepsute co moge wymienić ? i gdzie to kupić ? albo gdzie to mogę oddać żeby to naprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Jeśli w ogóle są problemy w łączności to sprawdz anteny, potem czy nic się nie przepalilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek16 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 tam nie ma anten są jakieś takie bezpieczniki czy coś na których pisze -6mhz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Antena zazwyczaj być powinna. 6Mhz? Ciekawe. Nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Pewnie trójkę z przodu wsysło, zatarła się, odlepiła się nalepka lub coś. Zresztą dziwne bo na stronie producenta jst napisane " Radio receiver: 1 stick, 3-channel, 27 or 40 Mhz " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek16 Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 jestem pewny że jest tam -6 ale dodam ze nie jestem pierwszym właścicielem tej łodzi to moze ktoś zmienił dzieki. a dletego ona nie działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek16 Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 A to nie jest tak że każde łódź ma inne mhz ? czy coś zresztą nie znam się... a gdzie mogę coś takiego kupić i to zmienić może w tedy będzie działała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Modele latające POWINNY pracować na czestotliwośc9 35mhz. Ziemne oraz wodne na 40mhz. Nie wspominam o 2.4ghz bo to każdego się ima. Wielu z braku laku chce spróbować czegoś nowego i tak "lotnicy" idą na wodę z jakimś czymś na 35mhz i na odwrót. Ty idąc za tym możesz do tego ustrojstwa zamontować swój odbiornik jakiś regulator obrotów i wyjść z tym na wodę. I nie spamuj! Używaj edycji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Niestety ale forumowa wróżka wzięła urlop... :roll: Wstaw dokładne zdjęcia wnętrzności łódki i powiedz w jaki sposób doszło do awarii. Na 99% okaże się że nie da się tego naprawić i trzeba by było wymienić całą elektronikę na "modelarską" co będzie droższe od nowego statku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamS Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Polecam ci napisać o tym na Elektrodzie. Tam będzie więcej osób które będą w stanie ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Polecam ci napisać o tym na Elektrodzie. Tam będzie więcej osób które będą w stanie ci pomóc. Ostatnio stamtąd, podsyłają ludzi tu... Nie mniej informacji mało. Poza tym, znalazłem w sieci zdjęcia takiej samej łodzi i miała ona antenę z boku kadłuba. W takiej sytuacji zostaje tylko dokładna diagnostyka, krok po kroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek16 Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 mnie odesłali tu ale powiem że te modele posiadają antenę ale to atrapa zwykła gumowa jakaś rurka i do niczego podłączona. gdzie mogę jeszcze znaleźć specjalistów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek16 Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 http://www.youtube.com/watch?v=7c1jM4CG9ME oo tu też nie ma anteny a działa :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 1) Edytuj posty, a nie dodawaj jednego pod drugim 2) Gumowa rurka nie może być anteną, bo nie jest przewodnikiem, ani nie jest z części metalowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Ale może skrywać antenkę w środku. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi