madrian Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Stopnie w Kościele K. są 3. Diakon - kandydat do posługi. Jak odpracuje czarną robotę za innych, to go przyjmą w szeregi. Jako bonus ma możliwość wycofania się z szopki i zostania normalnym człowiekiem ( w miarę). Ksiądz (jakoś ładnie się to uczenie nazywa, z łacińska. Ale pamięć nie ta.) - funkcjonariusz szeregowy organizacji. Typowy robol który robi, robi i jeszcze raz robi, żeby następny stopień nie musiał się zajmować szarą robotą... (Chyba, że go diakon wyręczy) Biskup - Oficer. Gnuśnieje w diecezji, wydaje miliony na promocje, zgarnia miliardy od sponsorów i czasem kogoś gościnnie przechrzci lub przebierzmuje, żeby wyznawcy o nim nie zapomnieli. Proste i łatwe do zapamiętania. Natomiast Wikary, pleban (proboszcz), arcybiskup, kardynał itd. - to funkcje administracyjne, bez znaczenia dla owieczek bożych. Jakoś się muszą pasterze organizować. Wikary, co ciekawe to znana i lubiana funkcja P.O. "kogoś". Inaczej murzyn który pracuje, a kto inny śmietankę spija... Współczuć trzeba... :mrgreen: Każdy liczący się pleban na poziomie, potrzebuje co najmniej jednego wikarego. A jak go stać i parafia dobrze funkcjonuje, to i kilku może mieć. Taki rodzaj lansu... Tłumacząc na ateistyczne, Wikary to asystent kierownika. Ten, co chodzi z tyłu, z teczką, mnóstwem papierów i otwiera drzwi do Maybacha... :devil: To po prostu ksiądz, który musi się wysługiwać innemu, z większą sakwą. Kiedyś w państwie polskim byli tzw. "rękodajni". Szlachcice co za miskę zupy i kawałek siana pod dachem, wysługiwali się innym szlachcicom. To właśnie ich odpowiednikiem są Wikariusze. :wink: Czujesz się Mareczku, wyedukowany w nowej dziedzinie wiedzy? :wink: Jeżeli tak, to za nauczycielską robotę podeślę adres, gdzie można przesłać browarek. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Ciekawe co na to Krzysiek? :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 No, kurcze blade, Adrianie! Toś mnie Waćpan wyszkolił! A mógł to zrobić pasterz "na religii"? Mógł, ale chyba opowiadał bajki z zupełnie innej książki... A ja myślałem, że te wszystkie, "Wielebności", "Święto, czy Świątobliwości", "Ekselencje" , "Ojcowie", "Arcypasterze" to też jakieś funkcje... :wink: Tak, czy inaczej, generalnie na sprawę patrząc, to tażda "fucha" w tej korporacji jest bardzo dobra i dziwne, że ponoć coraz mniej się chętnych tam garnie. Szczególnie kobitek. Widocznie tylko rzeczywiście "wybrani" doznają "powołania". Ot tak, jak np. nasz Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 9 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Ciekawe co na to Krzysiek? :rotfl: Jak zwykle mam ubaw z poważnego podejścia i tego jak ludzie się wszystkim przejmują . Wasze zdrowie wznoszę rudą wódą na myszach :devil: Fajne jest to że cały naród potrafi kupić pozę takiego politycznego cudaka nie patrząc na to iż zachowanie moje przeczy wszystkiemu słowo na niedzielę : iddźcie i nie rozbijajcie :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Mareczku! Niestety Adrianowi browar się nie należy! Wypisuje głupoty. Tak jak często nasi posłowie w sejmie. Występuje, mówiąc o czymś a brak mu merytorycznych podstaw. Byłem bliski napisania konkretów, ale szkoda miczasu i wolę iść trochę poszlifować i posklejać bo za oknem piękne słoneczko. Niech niewiedzący pozostaną w niewiedzy. A NA NASZYM LOTNISKU OGŁOSILI OTWARCIE SEZONU!!! Znikam z tego tematu - teraz na dobre :mrgreen: . Na szczęście jest ten wspaniały "przycisk" przestań śledzić ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Na szczęście jest ten wspaniały "przycisk" przestań śledzić ten temat. ale czy temat przestanie śledzić Ciebie? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Liter.Na ilu? Wasze zdrowie wznoszę rudą wódą na myszach Dajże już spokój, bo naszemu koledze znów żołądek puści i poleci na skargę do ich zieloności... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Możę być i liter, Karolu, na głowę, oczywiście, ale wyłącznie "soczku chmielowego" W razie zastosowania innego "litera", obawiam się , że na 100% dostałbym "skurczu żołądka" , o głowie nie wspominając. Byłbym wtedy już tak ogłupiony, że największy "ogłupiacz" tj. ........ /tu można sobie wstawić właściwą nazwę lub nazwisko/ już by nic nie zdziałał. Model na 99% skończony i do tamtego działu się udaję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Może, Marku, będzie okazja... Wielebny, sprawa wyjaśniona, to nie chodziło o żołądek, a o nieletnich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Możę być i liter, Karolu, na głowę, oczywiście, ale wyłącznie "soczku chmielowego" ale tylko któreś z tych :wink: http://najbardziej.com/dla-niego/najmocniejsze-piwa-na-swiecie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Miałem okazję skosztować takich pseudo piw . Jeden z klientów przywiózł mi tzw prezent biznesowy :wink: Tego się nie da pić ! Dla tych co ich interesuje w jaki sposób osiągnięto tak wysoki % - bo jak większość wie przy normalnej fermentacji nie można osiągnąć więcej niż 18% . Pokonali tę barierę prosto zamrażając gotowe piwo - alko nie zamarza i w ten sposób zwiększają % alko w piwie usuwając zamarzniętą wodę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Jasne, stary sposób na podniesienie mocy cydru - wystawiali beczki na mróz i usuwali lód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrK. Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 WITAJ, JESTEM PIOTR, OD SIEDMIU MIESIĘCY NIE MAM TELEWIZORA. ja też jestem Piotr i na kilka lat świadomie zrezygnowałem z telewizora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi