krystian14 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Witam. Posiadam model honey bee cp3. Takze aparature od niego esky. Oraz kabalek do symulatora. Ponizej przedstawiam ta "aparature" w linku. http://www.gimmik.pl/nadajnik-24ghz-6-kanalow-001726-p-5292.html Problem polega na kalibrowaniu. Ogólnie rzecz biorąc komp znajduję joystick, lecz podczas lotu cos jest nie tak. Na lewym drazku nie ma regulacji, tylko na prawym. I ogolnie wszystko jest odwrotnie. Moze ktos przedstawi mi jak mam dobrze to kalibrowac? bo moze cos robię źle.. Ustawiam w opcjach metodą prób i błedów, ale raz jest lepiej, raz gorzej ale to ciagle nie to.. Proszę o pomoc!!!! :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Wchodzisz w [Controls] i wybierasz [properties] dla Joystick. W tabelce dla każdej opcji ruszasz drążkiem aby wiedzieć który to kanał i wybierasz z listy po prawej stronie Joystick-Chanel "jakis tam". Jesli działa odwrotnie, np ty mu gaz na max a on na min to klikasz checkbox [rev] Engine to silnik Elevator to ster wysokości Aileron to lotki Rudder to ster kierunku. Dopiero potem kalibrujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian14 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Problem polega na tym ze wlasnie gdy ruszam tam drazkiem to ruszaja sie prawie wszystkie na czerwone te pola... I dlatego nie moge dojść który jest który.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 To normalne, skup się tylko na tych co wypisałem. Poza nimi są jeszcze ustawienia kanałów zmiksowanych, lub do helikoptera. Np silniki ruszają sie razem z 16: Colective Pitch (to dla śmigłowca). A lotki, razem z taileron (czyli mix lotek i wysokości) i razem z roll dla śmigłowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian14 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Wchodze w ten chanel. Ruszam np sterem wysokosci.. I pokazuje not assigned -nie przydzielono.. ale wiem ze aparatura jednak jest kompatybilna z tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czubek_prv Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Chciałbym się dołączyć to tego tematu bo mam podobny problem z ta apk-a tyle ze żaden symek nie widzi apki. Kabelek mam z HK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian14 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 ja restrtowalem komputer... odlaczalem kilka razy apke i zadzialalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Gdy klikniesz w to [not assigned] rozwinie się lista gdzie będzie wybór. Poruszaj wtedy drążkiem to zobaczysz który to. Przykład moich ustawień. U Ciebie może być inaczej http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7851 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czubek_prv Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 ja restrtowalem komputer Komputer nawet nie widzi jako joj-a, po podłączeniu kabelka sterowniki się instalują. Potem włączam symka i d.... nic nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Komputer nawet nie widzi jako joj-a, po podłączeniu kabelka sterowniki się instalują. Potem włączam symka i d.... nic nie działa.W tym doświadczenia nie mam. Latam na kabelku audio plus SmartProPlus.Skoro windows go nie widzi w kontrolerze gier, to symulator tym bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian14 Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Czy te ustawienia masz pod heli ?bo pomogło, ale to nadal nie to samo.. A tak jak mowiles, to po prostu u mnie nic nie reaguje.. oprocz tego ze silnik ciagle wiruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Również latam helikopterem, ale częściej samolotami. Mam aparaturę czterokanałowa, więc odpalanie silnika mam na stałe, czyli poz 20 = 100% W heli mam tak, że na prawym drążku mam pochylenia rotora a na lewym skok rotora?(poz 16) i śmigło ogonowe poz 19 Piszę ogólnie bo numery kanałów możemy mieć inne. W grę wchodzą jeszcze rewersy w aplikacji jak i na aparaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czubek_prv Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 U mnie doklanie komp wykrywa kabelek jak na obrazku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 U mnie doklanie komp wykrywa kabelek jak na obrazku http://imageshack.us/photo/my-images/42/kabelb.jpg/ Wygląda na to,że masz emulację portu com na usb. To nie jest czasem kabelek do konfigurowania aparatury HK? Wydaje mi się, ze gdzieś czytałem, że mają inne kabelki do konfiguracji a inne do symulatorów. Ale nie jestem pewien na 100%. Poczytaj ten wątek, może Ci pomoże http://clearviewrc.com/forum/viewtopic.php?p=5213&sid=f8e5d9bb27d44e645945b9e7e3563365#5213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czubek_prv Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Okazało się, że zamówiłem kabelek do konfiguracji i dalej nie mogę go używać do symka. Robiłem wg wielu instrukcji i tylko bajzel zrobiłem na kompie :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian14 Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 W moim przypadku okazało się że po prostu ta aparatura eskya nie obsługuję tego symulatora.. Dlatego nie mogłem go ustawić, bo na jednym drążku ruszało się kilka słupków.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Rozumiem, że udało Ci się skonfigurować pod innym symulatorem. Jakim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bfis Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Kristian04 Przeczytaj uważnie opis ustawień przytoczonych w postach kolegi robertusa. Przypuszczam, że nie zrozumiałeś opisu. Będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi