krzyś707 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Pozdrawiam Wszystkich Kupiłem w końcu drukarkę atramentową do komputera. Potrzebuję rady kolegów modelarzy jaki program, programy. Najlepiej bezpłatne. Będą dobre do precyzyjnego wykreślania profili skrzydeł(żeberek), a może jeszcze innych bajerów w modelu. Proszę także o informację ogólną jak robicie to u siebie . Praktyka to praktyka i z niej najwięcej doświadczeń. Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Pod linux'a czy windowsa? Pod linuxem masz Qcad lub Inkscape, możliwe że też są przeportowane na windows. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 program profili2 powinien wszystko załatwić włacznie z wydrukiem na kartkach gdzieś czytałem, że drukują koledzy na sztywnej folii i odbijaja/przenoszą atrament na balsę/sklejkę Ja osobiście drukowałem laserem (ale w twoim wypadku wystarczy zrobić xero wydruku atramentowego) i odbijałem na balsie tamponikiem nasączonym NITRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Używam AirfoilBrowser. Są także inne IpsiPlot, TraCfoil, Profili i ProfoliV2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 program profili2 powinien wszystko załatwić włacznie z wydrukiem na kartkachTak jak Rafał pisze,bardzo fajny i prosty program :jupi: ,resztę bajerów musisz dokupić u autora programu,nie pamiętam ale coś ok.20 eu. :devil: Spróbuj,a jak byś coś nie wiedział to pisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 drukują koledzy na sztywnej folii i odbijaja/przenoszą atrament na balsę/sklejkęJest jeszcze staromodna metoda z kalką kopiującą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Jak koledzy radzą.. Program profilli... I takie małe ot... Wybieram profil w programie, potem ewentualnie delikatnie edytuje w qcad ( ażurowanie itp.) A potem wycinam na ploterze laserowym ( no bo przecież w nowoczesnym gospodarstwie domowym oprócz kuchenki mikrofalowej i lodówki nie może zabraknąć lasera :rotfl: ). I w kilka minut powstaje kilkanaście idealnych żeberek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi