Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od niedawna zaczelem prace nad mustangiem P51 Zirolli w skali 1/4. czy macie moze jakies namiary na sklepy gdzie mozna kupic laminowane elementy takie jak wlot powietrza pod skrzydlem, owiewke lub oslone silnika??

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No. cóż. Myślę , że przy takiej skali chyba tylko pneumatyczne. Chociaż widziałem już gdzieś w jakimś amerykańskim sklepie całkowicie metalowe podwozie elektryczne- bezserwowe pod drut goleni 7 mm, a więc powinno by było wytrzymać wagę tej makiety.

Jak znajdę do podeślę linka

Piotrek

P.S. Trzymam kciuki za powodzenie realizacji tego projektu.

Opublikowano

a takie jeszcze jedno pytanie jakie zamontowac tam serwa do statecznikow lotek i jakie sie montuje do obrotow silnika. To jest moj pierwszy taki model i jeszcze nie mialem doczynienia z takimi serwami

Opublikowano

a czy te podwozia sa standardowych wymiarow czy mocowania trzeba dorabiac do konkretnego podwizia? bo jestem na etapie klejenia i pasowania skrzydla i nie wiem czy moge wszystko powycinac z zeber czy najpierw kupic podwozie a pozniej wycinac?

Opublikowano

ok to jak bys mogl to podaj mi na pw kontakt za podwoziem byl bym wdzieczny. i takie jeszcze jedno pytanie techniczne. na planie mam pokazane ze obie czesci skrzydla sa laczone jakims walkiem. i czy ten walek laczy skrzydla czy jest on wzmocnieniem skrzydla? i z czego taki walek mozna zrobic? kompozyt czy drewno?

Opublikowano

takie jeszcze jedno pytanie techniczne. na planie mam pokazane ze obie czesci skrzydla sa laczone jakims walkiem. i czy ten walek laczy skrzydla czy jest on wzmocnieniem skrzydla? i z czego taki walek mozna zrobic? kompozyt czy drewno?

;)

Skoro zaczynasz z modelarstwem to może zacznij od czegoś prostszego żeby się czegoś nauczyć.

To zbyt ambitny plan i dla Ciebie niewykonalny może lepiej niech zostanie marzeniem? ;)

Opublikowano

nie jest to moj pierwszy samolot. ogolnie samolotow zrobionych to mam juz 6 i na uwiezi i sterowane. przyznam ze tak duzy samolot robie pierwszy raz i dlatego jesli mam watpliwosci to wole zapytac niz cos zepsuc. kadlub mam juz zrobiony i teraz szykuje sie do klejenia skrzydel i dlatego chcialem sobie wyjasnic kilka spraw

Opublikowano

a takie jeszcze jedno pytanie jakie zamontowac tam serwa do statecznikow lotek i jakie sie montuje do obrotow silnika. To jest moj pierwszy taki model i jeszcze nie mialem doczynienia z takimi serwami

Jak na,,juz 6 i na uwiezi i sterowane" to doświadczenie masz naprawdę spore. ;)

Ale skoro już kadłub zrobiłeś to poczekam aż tu dołączysz trochę zdjęć ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.