olek1236 Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam od niedawna zaczelem prace nad mustangiem P51 Zirolli w skali 1/4. czy macie moze jakies namiary na sklepy gdzie mozna kupic laminowane elementy takie jak wlot powietrza pod skrzydlem, owiewke lub oslone silnika?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter216 Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 tutaj znajdziesz wszystko co poszukujesz http://www.belairkits.com/Productdetail.asp?Id=11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek1236 Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 a mam jeszcze takie jedno pytanie podwozie pneutatyka czy mechanika? co w takim modelu bardziej by sie sprawdzilo?? co jest mniej zawodne ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter216 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 tutaj masz podwozie i jest pneumatyczne http://www.sierragiant.com/prod13.html pewnie to forum znasz jak zabierasz się za taką makiete http://www.rcscalebuilder.com/forum/forum_posts.asp?TID=7609&PN=9 powodzenia w budowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 No. cóż. Myślę , że przy takiej skali chyba tylko pneumatyczne. Chociaż widziałem już gdzieś w jakimś amerykańskim sklepie całkowicie metalowe podwozie elektryczne- bezserwowe pod drut goleni 7 mm, a więc powinno by było wytrzymać wagę tej makiety. Jak znajdę do podeślę linka Piotrek P.S. Trzymam kciuki za powodzenie realizacji tego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek1236 Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Dzieki za informacje:) jakos na dniach zrobie zdjecie tego co juz sie udalo zrobic:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Nie trzeba szukać w stanach.W Polsce też produkuje się takie podwozia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek1236 Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 a takie jeszcze jedno pytanie jakie zamontowac tam serwa do statecznikow lotek i jakie sie montuje do obrotow silnika. To jest moj pierwszy taki model i jeszcze nie mialem doczynienia z takimi serwami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter216 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Wojtek a masz namiary na producenta podwozi , szukam do Cessny 182 3m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek1236 Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 A powiedz jeszcze gdzie takie podwozie moge dostac do Mustanga w skali 1/4?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 W poniedziałek podeślę Ci numer na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek1236 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 ok wielkie dzieki:) to czekam na numer:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek1236 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 a czy te podwozia sa standardowych wymiarow czy mocowania trzeba dorabiac do konkretnego podwizia? bo jestem na etapie klejenia i pasowania skrzydla i nie wiem czy moge wszystko powycinac z zeber czy najpierw kupic podwozie a pozniej wycinac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 To akurat podwozie było montowane do Mustanga 150 Hangar 9 http://www.hangar-9.com/Products/ProductGallery.aspx?ProdId=HAN4050 .Wymagało przeróbek wnęk w skrzydle ponieważ oryginalne koła nie były skalowe a miejsca mocowań nie były zgodne z oryginałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek1236 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 ok to jak bys mogl to podaj mi na pw kontakt za podwoziem byl bym wdzieczny. i takie jeszcze jedno pytanie techniczne. na planie mam pokazane ze obie czesci skrzydla sa laczone jakims walkiem. i czy ten walek laczy skrzydla czy jest on wzmocnieniem skrzydla? i z czego taki walek mozna zrobic? kompozyt czy drewno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 takie jeszcze jedno pytanie techniczne. na planie mam pokazane ze obie czesci skrzydla sa laczone jakims walkiem. i czy ten walek laczy skrzydla czy jest on wzmocnieniem skrzydla? i z czego taki walek mozna zrobic? kompozyt czy drewno? Skoro zaczynasz z modelarstwem to może zacznij od czegoś prostszego żeby się czegoś nauczyć. To zbyt ambitny plan i dla Ciebie niewykonalny może lepiej niech zostanie marzeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek1236 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 nie jest to moj pierwszy samolot. ogolnie samolotow zrobionych to mam juz 6 i na uwiezi i sterowane. przyznam ze tak duzy samolot robie pierwszy raz i dlatego jesli mam watpliwosci to wole zapytac niz cos zepsuc. kadlub mam juz zrobiony i teraz szykuje sie do klejenia skrzydel i dlatego chcialem sobie wyjasnic kilka spraw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 a takie jeszcze jedno pytanie jakie zamontowac tam serwa do statecznikow lotek i jakie sie montuje do obrotow silnika. To jest moj pierwszy taki model i jeszcze nie mialem doczynienia z takimi serwami Jak na,,juz 6 i na uwiezi i sterowane" to doświadczenie masz naprawdę spore. Ale skoro już kadłub zrobiłeś to poczekam aż tu dołączysz trochę zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek1236 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 no ok zrobie zdjecia tego co juz mam i wstawie:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Nie znam planów Zirolliego.Zrób zdjęcie tego fragmentu planu.Podejrzewam że chodzi o rurę łączącą skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi