Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja? Ja planuję zakup palniko - spawarko - lutownicy Dremela.

Nie to ja się z tego wątku wyłaczam.

Może miksero-televizio-samoloto-skuteroo. :mrgreen:

Nie wiem dlaczego. Chciałem napisać wszystkie możliwości tej maszyki.

Opublikowano

Ja? Ja planuję zakup palniko - spawarko - lutownicy Dremela.

narzędzia.pl

Dremel robi elektronarzędzia ( i to całkiem niezłe ) ale może podasz dokładniejszy link do PALNIKO-SPAWARKO-LUTOWNICY dremela :shock: :shock: :shock: bom stary i ślepy ...

Opublikowano

W tym przypadku jak to napisał kolega eptita nie trzeba łąpać nic na CA, ani na żywicę, broń Boże okręcać węglem, ci co mieli do czynienia z pojazdami, mniej wiecej wiedzą na jakiej zasadzie wykonuje się tam połączenia - skręcanie elementów , tam gdzie są elementy ruchome, skręca sie na przegubach, ot i cała filozofia.

Opublikowano

Czyli mowa o zwykłej mini-lutownicy gazowej, nie doczytałem się tylko, jak jest zasilana, z wymiennnych kartuszy, czy ładowana jest jak zapalaniczka?.

Do lutownia takich rureczek powinna wystarczyć, ale o spawaniu na pewno zapomnij.

Co można takim płomykiem-jedynie zmiekczyć topnik mosiądzu, z topić się także nie da....

Sprawdziłem, uwież mi jestem technikiem-spawaczem, praktykującym :mrgreen:

Tutaj do zapoznania się, dla Ciebie sposób wykonania ramy przestrzennej, kratownicowej.

LINK

Na pewno pomoże.

Opublikowano

A jaki gaz do niego?

Poczytaj dokładnie - tam już jest propan-butan ... - ew. dokupujesz zbiorniczki do takowych "palników" - nigdzie legalnie takich zbiorników nie napełnisz :cry:

Opublikowano

Jeżeli, mi nie udało się mosiądzu nadtopić palnikiem powietrzno gazowym na Propan-Butan, zasilanym z dużej butli, którego używam do wyżarzania elementów, który jest napewno wydajniejszy od takiej "przypalarki do zniczy" to wątpię w sukces tego urządzenia w zastosowaniu do lutów mosiężnych.

Oto mój TUTAJ a napisali 1850*c :crazy: :devil: , a to także mam wierzyć, stal topi się przy 1400*c- a Żelazo 1535*c.

Opublikowano

Jeżeli, mi nie udało się mosiądzu nadtopić palnikiem powietrzno gazowym na Propan-Butan, zasilanym z dużej butli, którego używam do wyżarzania elementów, który jest napewno wydajniejszy od takiej "przypalarki do zniczy" to wątpię w sukces tego urządzenia w zastosowaniu do lutów mosiężnych.

Oto mój TUTAJ a napisali 1850*c :crazy: :devil: , a to także mam wierzyć, stal topi się przy 1400*c- a Żelazo 1535*c.

Jest gwarancja na 2 lata jak coś to oddam.

Opublikowano

A zapomniałem wcześniej dopisać ,Ty kolego potrzebujesz połączyć rureczki z aluminium , do tego w zupełności wystarczy, aluminium topi się już w około 660*c.

A techniki łączenia na tzw "twarde luty" nie ingerują głęboko w główny materiał, działają tylko powierzchniowo.

Opublikowano

Ja ramę będę miał gotową myślę, że na sobotę, pojade wyciąc laserem i przeszlifuję bo z tym palnikiem to muszę przemyśleć. Narazie postaram się wykombinować co z ratrakiem. Pojadę też do Castoramy więc jak coś powinienem kupić to napiszcie.

Opublikowano

Ja ramę będę miał gotową myślę, że na sobotę, pojade wyciąc laserem i przeszlifuję bo z tym palnikiem to muszę przemyśleć. Narazie postaram się wykombinować co z ratrakiem.

Ale nie widzę innego sposobu jak Link 1 z poprzedniego postu.

Model będzie miał, prędkość oraz muldy na drodze inne sposoby, poza spawaniem nie wytrzymają tego, ale CASH-cena :crazy:

Kolego ile zapłacisz, za wycięcie laserem aluminium, jesteś z nami?.

Ty już podstawy zadania-projektu chcesz ożenić pośrednikom, no ile masz tam elementów powtarzalnych 4 pary w wózku.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.