buwi777 Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 Ja? Ja planuję zakup palniko - spawarko - lutownicy Dremela. A gdzie to widziałeś ???
u4an Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Opublikowano 19 Lutego 2012 Ja? Ja planuję zakup palniko - spawarko - lutownicy Dremela.Nie to ja się z tego wątku wyłaczam. Może miksero-televizio-samoloto-skuteroo. :mrgreen: Nie wiem dlaczego. Chciałem napisać wszystkie możliwości tej maszyki.
buwi777 Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 Ja? Ja planuję zakup palniko - spawarko - lutownicy Dremela. narzędzia.pl Dremel robi elektronarzędzia ( i to całkiem niezłe ) ale może podasz dokładniejszy link do PALNIKO-SPAWARKO-LUTOWNICY dremela :shock: :shock: :shock: bom stary i ślepy ...
f-150 Opublikowano 19 Lutego 2012 Opublikowano 19 Lutego 2012 Jest taka gazowa. http://www.znarzedziami.pl/produkt/40,3599,Palnik_Lutownica_Gazowa_Dremel_VersaFlame_2200_4_.html I działa,sprawdzone.
u4an Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Opublikowano 20 Lutego 2012 Dremel robi dobre narzzędzia tylko nie wiem na jaki gazpójdzie? Ja znalazłem tutaj . Myślę, że teraz się wezmę za wózek.
sak122 Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 W tym przypadku jak to napisał kolega eptita nie trzeba łąpać nic na CA, ani na żywicę, broń Boże okręcać węglem, ci co mieli do czynienia z pojazdami, mniej wiecej wiedzą na jakiej zasadzie wykonuje się tam połączenia - skręcanie elementów , tam gdzie są elementy ruchome, skręca sie na przegubach, ot i cała filozofia.
eptita Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 Czyli mowa o zwykłej mini-lutownicy gazowej, nie doczytałem się tylko, jak jest zasilana, z wymiennnych kartuszy, czy ładowana jest jak zapalaniczka?. Do lutownia takich rureczek powinna wystarczyć, ale o spawaniu na pewno zapomnij. Co można takim płomykiem-jedynie zmiekczyć topnik mosiądzu, z topić się także nie da.... Sprawdziłem, uwież mi jestem technikiem-spawaczem, praktykującym :mrgreen: Tutaj do zapoznania się, dla Ciebie sposób wykonania ramy przestrzennej, kratownicowej. LINK Na pewno pomoże.
TOMEK.CEKALA Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 Do spawania drobnych elementów i rurek z mosiądzu też się nada.Mosiądz topi się w temperaturze około 1000*c a te urządzenie osiąga 1200*c.
buwi777 Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 [...] a te urządzenie osiąga 1200*c. :lol2: ;D Papier jest cierpliwy ... ps. to jest Chłyt Marketingowy
buwi777 Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 A jaki gaz do niego? Poczytaj dokładnie - tam już jest propan-butan ... - ew. dokupujesz zbiorniczki do takowych "palników" - nigdzie legalnie takich zbiorników nie napełnisz :cry:
u4an Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Opublikowano 20 Lutego 2012 Ale i tak myślę, że na Allegro jakieś zamienniki będą.
eptita Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 Jeżeli, mi nie udało się mosiądzu nadtopić palnikiem powietrzno gazowym na Propan-Butan, zasilanym z dużej butli, którego używam do wyżarzania elementów, który jest napewno wydajniejszy od takiej "przypalarki do zniczy" to wątpię w sukces tego urządzenia w zastosowaniu do lutów mosiężnych. Oto mój TUTAJ a napisali 1850*c :crazy: :devil: , a to także mam wierzyć, stal topi się przy 1400*c- a Żelazo 1535*c.
u4an Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Opublikowano 20 Lutego 2012 Jeżeli, mi nie udało się mosiądzu nadtopić palnikiem powietrzno gazowym na Propan-Butan, zasilanym z dużej butli, którego używam do wyżarzania elementów, który jest napewno wydajniejszy od takiej "przypalarki do zniczy" to wątpię w sukces tego urządzenia w zastosowaniu do lutów mosiężnych. Oto mój TUTAJ a napisali 1850*c :crazy: :devil: , a to także mam wierzyć, stal topi się przy 1400*c- a Żelazo 1535*c. Jest gwarancja na 2 lata jak coś to oddam.
eptita Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 A zapomniałem wcześniej dopisać ,Ty kolego potrzebujesz połączyć rureczki z aluminium , do tego w zupełności wystarczy, aluminium topi się już w około 660*c. A techniki łączenia na tzw "twarde luty" nie ingerują głęboko w główny materiał, działają tylko powierzchniowo.
u4an Opublikowano 20 Lutego 2012 Autor Opublikowano 20 Lutego 2012 Ja ramę będę miał gotową myślę, że na sobotę, pojade wyciąc laserem i przeszlifuję bo z tym palnikiem to muszę przemyśleć. Narazie postaram się wykombinować co z ratrakiem. Pojadę też do Castoramy więc jak coś powinienem kupić to napiszcie.
Timi Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 Ja mam taki palnik http://www.znarzedziami.pl/product/item/40,2530,dremel_lutownica_gazowa_versatip_osprzet.html Napełnia się go tak jak zapalniczkę, więc podejrzewam że z tym będzie tak samo.
eptita Opublikowano 20 Lutego 2012 Opublikowano 20 Lutego 2012 Ja ramę będę miał gotową myślę, że na sobotę, pojade wyciąc laserem i przeszlifuję bo z tym palnikiem to muszę przemyśleć. Narazie postaram się wykombinować co z ratrakiem. Ale nie widzę innego sposobu jak Link 1 z poprzedniego postu. Model będzie miał, prędkość oraz muldy na drodze inne sposoby, poza spawaniem nie wytrzymają tego, ale CASH-cena :crazy: Kolego ile zapłacisz, za wycięcie laserem aluminium, jesteś z nami?. Ty już podstawy zadania-projektu chcesz ożenić pośrednikom, no ile masz tam elementów powtarzalnych 4 pary w wózku.
Rekomendowane odpowiedzi