eptita Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Durnoty, jeśli chłopak kręci 3D samolotami to halika opanuje bez najmniejszych problemów :crazy: Hamujemy pietą, z gówniarzami nie rozmawiasz. Latanie helikopterem a samolotem, to dwie różne rzeczy, nie ważne płasko 2D, 3D, 4G, HSDPA, LTV. Jak to nazwiesz twoja sprawa, to są dwa rożne statki powietrzne, i troszkę inne zasady pilotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Zobaczymy na czyje wyjdzie, robicie z latania helikiem jakąś czarną magię... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Zobaczymy na czyje wyjdzie, robicie z latania helikiem jakąś czarną magię... :roll: Gdyby nią nie było, to lataniem śmigłowcami na świecie, nie zajmowało by się tylko 16% modelarzy lotniczych. Dane z RC Groups. Jeśli to było do mnie, to nie jestem kompletnym "świeżakiem" w helikachNie to nie było do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Upierasz się przy swoim a chłopak dobrze lata samolotami więc nawyki ma i helika też opanuje... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Przecież nie napisałem, że nie opanuje. Tylko, że nie w tri-miga Zgodzę się, że nawyki latania pomogą i mogą utrudnić, adaptację w Helikach. To jest jak jazda samochodem, w mieście można usnąć, a jazda drifcie, gdzie trzeba mięć trzecie oko i przewidywać, gdzie ten metrowej wielkości wirujący dysk, będzie za sekundę. Czekam na dalsze relacje. :mrgreen: EDIT: Spróbuj polatać Kataną na plecach na wstecznym ciągu silnika, lub zawisnąć na śmigle ogonem do góry, czyli nie całkiem takie 3D. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Mam nadzieję, że młodzież ma rację :-) /dla mnie heli okazało się 100x trudniejsze niż latanie samolotami, ale każdy ma swoje ograniczenia, to nie musi być reguła/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 A ja zaczynalem od helikopterow a dopiero pozniej sprobowalem samolotow I wiecie co? Samoloty to banal w porownaniu z helikopterem Samolot sam szybuje, heli niestety nie (jedynie autos ale to jeszcze nie dla Was) W samolocie tylko uszkodzenie steru wysokosci konczy sie kretem i to nie zawsze W heli jakie kolwiek serwo padnie -kret Generalnie roznica taka jak pomiedzy ustawieniami heli a samolot Ile zmiennych masz w samolocie a ile w helikopterze? Nie mowie ze nie bedzie latwiej szlo komus kto juz latal samolotami Bo ma juz opanowane kirunik i tyle. Nic innego nie jest wspolne pomiedzy helikopterem a samolotem (wyslane z iPhone) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Samolot sam szybuje, heli niestety nieNo nareszcie mentorze, jesteś na forum. :jupi: już sobie rady nie dawałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Pożyjemy, zobaczymy jak mi to wyjdzie, przecież nie zamierzam od razu robić nie wiadomo jakich akrobacji 3D, a tylko zawisy W moim przypadku nie bez znaczenia jest parę prostych symulatorów (Reflex v1.3, Clearview i najmniej oddający realia -FMS). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 eptita, :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 GiulioN, Nie pomyliłeś wątków. My tutaj do ECO400 ,a Ty do Siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 eptita, nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 eptita, nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi Dla mnie piszącego, kolega dołączający, przejął inicjatywę autora wątku. :ble:Bo się pogubiłem, czy piszemy do kolegi, który dostał pakiet lub nie?. Czy o dziewiczym locie 500, tak jak to jest zatytułowane w materiale Video. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 a co sądzicie o ACTA? taki żarcik, nie pisać! :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 ja już też się pogubiłem... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Dziś nabyłem drogą kupna ten oto model więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/Dawid.eco400/Agusta109 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Hmmmmm ladna makieta bedzie. Czekam na oblot (wyslane z iPhone) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 obstaję na razie przy pół-makiecie, a raczej makiecie treningowej. Jeśli się wlatam w tego typu modele to może skuszę się na bardziej dopieszczony egzemplarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi