modelpiotrek Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Witam mam pytanie do bywalców czy da się tam teraz dojechać ? ostatnio tam często bywam w pobliżu a że mam sporo czasu chętnie bym się wybrał polatać. tylko kwestia czy w obecnych warunkach dojadę tam samochodem nie topiąc się po drodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Amfibią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Wierz mi Karol moja megana czasami na zawodach F1E jak amfibia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Samemu tam nie jedź - latwo się zakopać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Rozumia.A ile jest od asfaltu na zbocze idzie tam dojść ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Dośc daleko. Tak na oko (bo to 2 lata temu chyba bylo ) jakies 1.5km piechotą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Dzięki Marcin w najbliższym czasie jak bedzie południe wiać to tam podskocze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avere Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Witam, jak będziesz jechał od strony Katowic "1" ( góra jest pod wiarty z POŁUDNIA ) to skręcasz na wysokości Elektrowni Łagisza na swiatłach w Lewą stronę, a Elektrownię masz z tułu w lusteku z prawej strony, jedziesz teraz cały czas prosto , mijasz przejazd kolejowy, dalej prosto około 2 km, teraz uważaj wypatruj po prawej stronie "figury" po prawej stronie, skręcasz w tę drogę tj. w prawo jest ona asfaltowa, jedzisz caly czas prosto i docierasz do łuku ,ale pod kątem 90 stopni pod górę , jedziesz prosto pod górkę do znaku Stop i skręcasz w Lewą stronę, wyjeżdzasz z lasu i na łuku po lewej stronie masz drogę gruntową ( jestes teraz z tyłu na górce , ale przed granią) , pozostaje Tobie 200 m piszo to 5 minut. , teraz jak jest mokro to pozostaw samochów , lub skręcaj w rozwidlenie w Lewą stronę , ta droga jest trochę lepsza od tej na wprost. Uwaga: wiatry tylko od południa , można latać też z wiatrem skręcającym na zachód, to są wiatry bardzo częste jak nie wieje z zachodu . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Heńku dzięki za info !! jak tylko będzie wiać solidne południe to się tam wybiorę tylko ja będę dojeżdżał od strony Tarnowskich Gór ale trafię bez problemu myślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Byłem ,widziałem i polatałem Faktycznie górka jak dla mnie rewelacja ! spędziłem tam cały dzień a wiało nieźle dopiero popołudniu jak się trochę uspokoiło to w powietrzu zrobiło się gęsto bo glajciarze ruszyli w powietrze.Do godziny 16 byłem sam w powietrzu wyciskając ze STORMA wszystko.Jest to moje pierwsze zbocze które umożliwiło mi latanie jak na klifie tzn na pełnym gazie na mojej wysokości i poniżej szczytu zbocza w niewielkiej odległości od siebie )) czysty odlot W sumie interesowało mnie czy to zbocze nadaje się do latania F1E i z tym juz jest gorzej ale do szybowców RC bajka. Jedyny minus to glajciarze na których trzeba uważać przy wietrze poniżej 6m/s ale zbocze jest na tyle szerokie że nie ma problemu by się pomieścić teraz tylko czekam na wiatr z południa i praktycznie w każdą środę (popołudniu ) oraz w sobotę ( od rana do 16) bedę tam stałym bywalcem krótki filmik ukazujący to zbocze http://youtu.be/2ejw-hXgMeU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Fajno relacja. Musza tam kiedys podjechac do Ciebie jak bedziesz lotać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Marcin ino nie zapomnij modelu ze sobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 jasne, na moto mi sie zmiesci ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Jak się postarosz to wlezie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Witam Potwierdzam, miejsce super dla "zboczeńców" , latamy tam z kolegami już od jakiegoś czasu, tylko jak są super warunki to właśnie jest pełno glajciarzy. Ale w Będzinie Grodzcu, niedaleko (koło Wzgórza Dorotki za starą cementownią) jest inna górka też nadająca się do latania na żaglu. Było tam nawet kiedyś szybowisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Cześć Olek możesz dać jakieś namiary np na google map na tą drugą górkę i na jakie kierunki jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Witam Oto namiar: http://maps.google.pl/maps/ms?msid=209551937882750272497.0004bde8c6fcf194574dc&msa=0&ll=50.360247,19.094582&spn=0.04282,0.077162 Kierunek wiatru południowy do południowo-zachodniego. Te ruiny na środku to pozostałości po hangarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Dzięki Wielkie !!! pojadę tam zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Wczoraj polatałem do bólu na Siewierskiej Niestety było tłoczno i poszaleć szło jak chwilowo nikogo nie było w powietrzu ale nie narzekam, pieknie spędzony dzień a twarz przypominająca twarz apacza poniżej fotki a latały w powietrzu modele ,paralotnie,lotnie i nawet jeden latawiec https://picasaweb.go...feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Sądząc po zdjęciach to bolały Cię nogi od latania od jednego glajciarza do drugiego. Teraz wiem, co faktycznie znaczy "nalatać się do bólu"... - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi