Skocz do zawartości

DUALSKY 60A V2 i włącznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam takie oto pytanie. Zakupiłem niedawno regielek DUALSKY 60A V2 z jak to było w opisie "opcjonalnym" włącznikiem który podłącza się do dodatkowego wejścia.

Wszystko działa ok. jak włącznik jest podłączony, natomiast jak się go odłączy regulator w ogóle nie działa. Jest jakiś sposób aby regulator działał bez podpiętego włącznika??

Opublikowano

Ja w miejsce wyłącznika wtykam wtyczkę hitec'a, która zamyka obwód. Takie wtyczki z kabelkiem dodają np. do odbiorników jeti duplex, tylko trzeba kabelek o jeden pin przełożyć.

Opublikowano

Ja w miejsce wyłącznika wtykam wtyczkę hitec'a, która zamyka obwód. Takie wtyczki z kabelkiem dodają np. do odbiorników jeti duplex, tylko trzeba kabelek o jeden pin przełożyć.

Opublikowano

Jeżeli regulator będzie zasilał coś więcej niż silnik to zewrzyj i zalutuj nóżki włącznika.

Ja już przeżyłem padnięcie włącznika i zsunięcie się zworki więc preferuję coś bardziej trwałego... dla modelu Z drugiej strony jeżeli wyłącznik jest odłączany to rzeczywiście powinien być opcjonalny, może zapytaj w NASTIKu

Opublikowano

Jeżeli regulator będzie zasilał coś więcej niż silnik to zewrzyj i zalutuj nóżki włącznika.

Ja już przeżyłem padnięcie włącznika i zsunięcie się zworki więc preferuję coś bardziej trwałego... dla modelu Z drugiej strony jeżeli wyłącznik jest odłączany to rzeczywiście powinien być opcjonalny, może zapytaj w NASTIKu

Opublikowano

No masz rację jak ma zasilanie odbiornika i serw z BEC'a to pomysł ze zworką nienajlepszy. Ale jak tylko silnik to nie powinno być problemu...

Opublikowano

No masz rację jak ma zasilanie odbiornika i serw z BEC'a to pomysł ze zworką nienajlepszy. Ale jak tylko silnik to nie powinno być problemu...

Opublikowano

Dzięki, już zalutowane.

Też mi się pomysł samego włącznika nie podobał więc nie specjalnie byłem zachwycony jego obecnością.

Teraz działa tak jak chciałem.

Opublikowano

Dzięki, już zalutowane.

Też mi się pomysł samego włącznika nie podobał więc nie specjalnie byłem zachwycony jego obecnością.

Teraz działa tak jak chciałem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.