marcel_Kaszëbë Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Witam, czy jest jakiś domowy sposób na naprawę takiego pęknięcia: Dodam, że kabinkę będę lakierował z wierzchu na inny kolor (srebrny), a od środka prysnę chyba na czarno, przyciemniając.
marcel_Kaszëbë Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Opublikowano 29 Lutego 2012 Witam, czy jest jakiś domowy sposób na naprawę takiego pęknięcia: Dodam, że kabinkę będę lakierował z wierzchu na inny kolor (srebrny), a od środka prysnę chyba na czarno, przyciemniając.
marcel_Kaszëbë Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Opublikowano 29 Lutego 2012 A co to za material?Ciężko powiedzieć, pleksi to raczej nie jest na pewno, raczej jakiś rodzaj plastiku. Skleić to się da nawet cyjanoakrylem, ale wyglądać będzie słabo :-(Wytłoczyć nową to też nie tak łatwo, bo wytłaczana jest cała kabina, a technologia produkcji takich rzeczy jest mi raczej obca :-( Myślałem o jakiejś prostej i estetycznej metodzie :-)
marcel_Kaszëbë Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Opublikowano 29 Lutego 2012 A co to za material?Ciężko powiedzieć, pleksi to raczej nie jest na pewno, raczej jakiś rodzaj plastiku. Skleić to się da nawet cyjanoakrylem, ale wyglądać będzie słabo :-(Wytłoczyć nową to też nie tak łatwo, bo wytłaczana jest cała kabina, a technologia produkcji takich rzeczy jest mi raczej obca :-( Myślałem o jakiejś prostej i estetycznej metodzie :-)
robertus Opublikowano 1 Marca 2012 Opublikowano 1 Marca 2012 Myślałem o jakiejś prostej i estetycznej metodzie :-)Naklej paski na kabinkę aby utworzyły okienka. Wydaje mi się, że pęknięcie pasowało by na linii łączenia.[/img]
marcel_Kaszëbë Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Opublikowano 1 Marca 2012 Naklej paski na kabinkę aby utworzyły okienka. Wydaje mi się, że pęknięcie pasowało by na linii łączenia.Proste a jak genialne :-), od spodu podkleję lekko żywicą, a na wierzch paski w odpowiednim kolorze :-)
marcel_Kaszëbë Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Opublikowano 1 Marca 2012 Naklej paski na kabinkę aby utworzyły okienka. Wydaje mi się, że pęknięcie pasowało by na linii łączenia.Proste a jak genialne :-), od spodu podkleję lekko żywicą, a na wierzch paski w odpowiednim kolorze :-)
Rekomendowane odpowiedzi