niki Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Opublikowano 1 Lipca 2012 Dzięki!! Tylko kto będzie Witkowi modele kleił, to ja nie wiem... Musimy pomyśleć o jakimś rozsądnym podziale obowiązków i jeszcze dodam tyle
przemo Opublikowano 25 Lipca 2012 Opublikowano 25 Lipca 2012 Hej model bardzo się podoba jak również detale i tutaj moje takie malutkie pytanko o decoupage ... 1. Tak pokrótce opisać tą technikę ? 2. Jakiej chemii do tego używasz ? 3. Detale na papierze ryżowym drukowałaś na zwykłej drukarce atramentowej ? Pozdrawiam
niki Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Opublikowano 26 Lipca 2012 zatem pokrótce... ad1) smarujemy klejem EPP, potem nanosimy wzór, a na to wszystko lakier - pozostaje tylko czekać aż wyschnie ad2) chemia, jakiej użyłam, widoczna jest na zdjęciu w wątku (można stosować różne rodzaje kleju... lakieru... w zależności od tego, co finalnie się chce osiągnąć - polecam fora dot. decoupage ) ad3) można użyć obu drukarek, co do atramentowych - zależy od rodzaju atramentu... lepiej najpierw zrobić test, natomiast laser powinien dobrze zachować się w każdej sytuacji
szpachla Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Fajne latadło, jaka masa startowa wyszła?
niki Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Fajne latadło, jaka masa startowa wyszła? cześć, tak jak napisane w wątku... nic się nie zmieniło od tego czasu waga modelu gotowego do lotu po malowaniu to 567g
niki Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2012 A z krecikiem się nie przywitał? na szczęście nie aczkolwiek stał się trochę kapryśny przy starcie... i coś bardziej zadziera a zmienił się tylko soft na aparaturze - co za tym idzie... model ustawiany był na nowo teraz czeka na lepszą pogodę i kolejne starty
PK999 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Samolot samolotem, latanie lataniem ale! Zmieniający się kolor paznokci w trakcie kolejnych dni budowy modelu...drugiej tak egzotycznej relacji raczej nie ma.
niki Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Samolot samolotem, latanie lataniem ale! Zmieniający się kolor paznokci w trakcie kolejnych dni budowy modelu...drugiej tak egzotycznej relacji raczej nie ma. za to na pewno będą następne 1
Rekomendowane odpowiedzi