robertus Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Nudziło mi się, pogoda była nielotna.Wystrugałem rybkę posiłkując się modelem z sketchupImpulsem był Znalazłem inny też Nie wiem czy poleci, ale fajnie wygląda.Rozpiętość 132 cmDługość 82Waga bez osprżętu 145 gram 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 No niczego sobie manta, złapiesz środek ciężkości i już śmiga. Na filmiku bardzo fajnie majestatycznie unosi się w powietrzu, przyjemnie się patrzy. No to co, czekam na oblot Robert Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Trochę nią porzucałem. Środek ciężkości wyszedł mi 19cm od "dzioba", trochę z przodu, ale cóż tak najlepiej szybowała. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=1Jpkmj-WSwk Parę zdjęć z budowy. Z modelu 3D wykorzystałem jedynie rzut z góry a i tak go trochę zmodyfikowałem. Profil to CRD "co ręka dała" Konstrukcja z depronu 5mm,3mm,6mm i kawałki epp. Wzmocnienie płata rurką węglową 5mm Góra i spód W całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 super wygląda uprzedziłes troche moje działania:) moja manta własnei sie rysuje -ale ma byc duzo wieksza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Znając ciebie Marku, to będzie wyglądać jak żywa. U mnie status "czekam na osprzęt". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Montaż osprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 W malowaniu No i poleciała. Lata bardzo ładnie. Czasem wolno, czasem szybko. Daje dużo satysfakcji. Na koniec próbowałem zrobić"batmana" Z góry przepraszam za zakłócenia w dźwięku od aparatury. Gdy kamerka jest zbyt blisko nadajnika to zbiera sygnał z niej. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=KhlQDUa3kdE&feature=youtu.be Waga do lotu 460gram Wyposażenie: 3x serwa 9gram silnik emax cf2822 śmigło 8x4 pakiet 3S1300mAh 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Super, gratulacje! Jak rozumiem sterowanie jest jak w delcie?, ster kierunku coś daje? Też kiedyś myślałem o zbudowaniu czegoś podobnego, jak zobaczyłem w tv prawdziwe płaszczki "szybujące" kilka cm nad dnem oceanu, chciałem zrobić taką z wygiętymi łukowato "skrzydłami"- najlepiej do dołu, czyli jakby z ujemnym wzniosem, ale pewnie były by problemy wówczas ze statecznością. Świetnie to wygląda jak tak sobie pływa na Twoim filmie. Ciekaw też jestem, co tam szykuje w tym temacie Marek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Sterowanie jak w delcie plus kierunek. Kierunek dużo daje. Zaskakująco dobrze sobie radzi choć taki niewielki. Edit: Manta pięknie szybuje. Wyprowadzam ja wysoko a później w delikatnym ślizgu opada na dół, trwa to ponad półtorej minuty. Jest bardzo stabilna, pewnie przez te wygięcia na końcach skrzydeł. w sumie można nią latać bez lotek. Edytowane 7 Maja 2012 przez robertus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Pomierzyłem moja mantę. Jakby ktoś chciał zrobić to proszę się nie krępować. I jeszcze jeden film z lotów, trochę wolno, trochę szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Było trochę czasu to zrobiłem model w sketchupie i plany. Zdjęcie dla oddania skali manta_ray.zip manta_ray.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luckylong Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Dzięki Robert, za super plan! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Odkurzyłem rybkę, zamontowałem napęd i w górę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Super modelik, malowanie wydaje się odrobinę kiepskie, ale to może wina zdjęcia. Lubię Twoje "nietypowe" konstrukcje i czekam na więcej ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Teraz zobaczyłem i to jest super tylko jak zrobiłeś te zaokrąglone końcówki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Przeciągnąłem depron po krawędzi blatu i same się zrolowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Ok a jaki to był depron ?Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Jakiś szary podkład pod panele gdy jeszcze podkłady były w miarę dobre. Dawno to było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi