michaldzanus Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Witam zastanawiam się jaki model wybrać poniżej 400zł żeby był arf. Latałem betą 1400 i opanowałem ją do perfekcji latałem równeż własnoręcznie zrobionym elektrycznym samolotem akrobatem, zależy mi na modelu którym bym rozwinął się pod względem pilotażu samolotów rc, a oto kilka modeli które mi odpowiadają : -http://www.abc-rc.pl/p/48/1352/model-j-10b-fighter-combo-artf-the-wings-maker-2-modele-edf-jet-samoloty-i-szybowce.html ten model z tych wszystkich podoba mi się najbardziej mam mikser. -http://www.abc-rc.pl/p/156/2040/model-piper-j-3-cub-1210mm-epo-zestaw-artf-artf-gotowe-bez-aparatury-samoloty-i-szybowce.html niewiem czy takim modelem rozwinął bym się pod względem pilotażu . -http://www.abc-rc.pl/p/156/1350/model-df-032-panther-combo-artf-the-wings-maker--artf-gotowe-bez-aparatury-samoloty-i-szybowce.html też niezły model jak co mam apke z mikserem v tal. Który z tych trzech modeli jest dla mnie odpowiedni jeśli nie taki to jaki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Teoretycznie? Żaden. Piper lata podobnie jak Beta - stabilnie i powoli. Może nawet bardziej stabilnie. Jeżeli masz tylko doświadczenia z Betą i podobnymi modelami, to modele z napędem EDF będą dla ciebie za trudne. Oba modele są raczej makietowe i efektowne, a to oznacza, ze są delikatne i wymagają znacznej wprawy w pilotażu. Skoro już masz doświadczenia ze z elektrycznym akrobatem, warto podnieść poprzeczkę i zbudować shockflyera. Model o bardzo dużej powierzchni sterów z potężnym silnikiem. Chodzi o to, byś nauczył się kontroli nad modelem znacznie bardziej "nerwowym" i mało statecznym. Jednak tu też trzeba zachować umiar. Rozwój owszem, ale niekoniecznie skacząc po trzy stopnie drabiny. łatwo sobie wtedy złamać nogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Który z tych trzech modeli jest dla mnie odpowiedni jeśli nie taki to jaki ? No wiesz, Michał to Ty powinieneś wiedzieć jak chcesz rozwinąć swoje zainteresowanie. Jedni na becie montują kamerki i lataja FPV, inni przechodzą na akrobaty. Inni ESA. Inni szybowce termiczne. Jest wiele ścieżek rozwoju...W tej chwili widać, że nie kręci Cię budowa, skoro wolisz modele ARF. Napisz lepiej jak widzisz swoją przyszłość w modelarstwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaldzanus Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Ok dzięki za wogóle zainteresowanie się tematem zdecydowałem się na zbudowanie shockflyera . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Nie pożałujesz. Zrobienie czegoś samemu i patrzenie jak to lata - bezcenne. No i zdecydowanie taniej, he he. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi