MironRC Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 rozkręciłem mvvs 6,5 8) i teraz nie wiem jak wlozyc tłok, ma on z jednej strony takie wycięcie i są dwa wyjścia: to wycięcie z przodu czy z tylu? :wink: :?:
Cimek Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zawsze przed demontażem silnika zaznacza się gdzie przodek tłoka a gdzie tył. musisz kombinować
MironRC Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 tzn on wejdzie tak i tak tylko czy będzie działał? :?:
d.z.i.q Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Będzie działał ale będziesz musiał docierać.
motyl Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Będzie działał ale będziesz musiał docierać. a skąd taka pewność ?? zrób najlepiej fotkę tłoka bo jak wsadzisz odwrotnie możesz zmienić fazy rozrządu. Droga sprawa to tuleja, w MVVS nie ma kołka ustalającego. Tłok jeśli to silniku używany jeden bok powinien mieć bardziej oczerniony i to jest strona wydechowa
MironRC Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 to jest nowy silnik i nic nie widać po tłoku, z każdej strony jest taki sam :|
motyl Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 no to inna metoda eliminacji :] w tulei powinieneś mieć 4otwory płuczące na różnych wysokościach zobacz czy szerokość wcięcia pokrywa się z którymiś otworami według jakiejś reguły. po mojemu,ale zaznaczam że nie mam pewności bo pamięć mnie zawodzi w tym temacie, wcięcie powinno być w stronę ssącą. I z tego co mi sie przypomina przy ruchu w górę okno wydechu nie powinno sie otwierać wcale, jedynie przy ruchu w dół.
MironRC Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 z Twojego eliminowania Motyl, wychodziłoby, że tłok ma iść tym wycięciem do przodu tylko żaden z nas nie jest pewny, ale zobacz znalazłem taki schemat na którym teoretycznie tłok jest montowany wycięciem do przodu SCHEMAT :wink: ale pewności nie mam :wink:
MałyRC Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 ma być dokładnie tak jak na schemacie jest
MironRC Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 no i tak złożyłem silnik, "niby" według schematu. Zabrałem się za odpalanie a on prycha kicha i nic, co źle złożyłem :?: miał ktoś podobne doświadczenia?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.