jaaazdek1 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Witam kolegów. Chcę nauczyć mojego syna w końcu latać . Mam apkę jak w temacie z funkcją TRENER i mam pytanie do was koledzy jaką naprostszą najtańszą aparturę mogę połaczyć z moim nadajnikiem oprócz tej samej sanwy, czy jest w ogóle taka możliwość, czy trzeba przerobić jakiś kabel, jak go zrobić etc. Proszę was o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 (edytowane) Mam podobny problem. Udało mi się znaleźć schematy wyjść dla różnych aparatur. Być może będą pomocne przy tworzeniu kabelka. Edytowane 11 Maja 2012 przez robertus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conti Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Mi sie udało bez problemu podłączyć Hitec Eclipse (trener) z Turnigy 9x (uczeń) więc przy Sanwie też powinno działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberts Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Pozwolicie, że podepnę się pod temat. Conti - eclipsa masz na 35 MHz czy na 2,4G? Pytam bo mam starego poczciwego hiteca focusa, który służy mi do dzisiaj, ale zamierzam przekazać go młodszemu pokoleniu. Dla siebie planuję zakup czegoś nowego i zastanawiam się nad możliwością połączenia trener-uczeń. Czy przy połączeniu tego nie jest tak, że stopień w.cz. działa tylko w jednej aparaturze? Bo jeśli tak to chyba nie ma konieczności aby obie aparatury pracowały na tej samej częstotliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conti Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Eclipsa mam po przeróbce na 2,4 GHz ale to i tak nie ma znaczenia, bo tak własnie jest, że w.cz. wystarczy tylko u "trenera". Uczeń może być wogole bez w.cz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberts Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Mogę prosić o opis złacza w turnigy 9x, ewentualnie schemat połączeń? Hitec jest ogólnie znany, ale Turnigy niebardzo Jedyne co udało mi się znaleźć to to, że jest tam bodajże 5-cio pinowe złącze. A tak BTW:Gdzie można najkorzystniej kupiś turnigy 9x? Poza hobbyking oczywiście, skośni cenę mają kuszącą, tylko wieczny brak na stocku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Mam klona Turnigy i jest tu złącze na jacka mono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi