Marcin Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Wróciłem Mam pytanie - aktualnie przygotowuję do lotu model Bobcat 50. http://www.generalhobby.com/images/products/bobcat-50-51-yellow.jpg Mam wątpliwości co do prawidłowego umieszczenia zbiornika paliwa. Mianowicie - w którą stronę powinien być skierowany zbiornik, przyjmując, że jego otwór jest przodem? Dla mnie logiczne jest, zeby zbiornik byl skierowany przodem do kierunku lotu, bo wtedy ssak dluzej znajduje się w części zbiornika w której zawsze jest paliwo. W takim wypadku do silnika pchającego przewód paliwowy powinien jakgdyby obejmować bak, iść na jego tył i do silnika. Dobrze kombinuję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Gdyby się nie sprawdziło, to można spróbować odwrócić zbiornik skrócić ssak lub go poprostu zawinąć wewnątrz zbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 W miedzyczasie poczytalem troche RC Groups i tam stosują z powodzeniem obie metody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi