KarkowoProdukszyn Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Witam. Jestem zainteresowany zrobieniem samolotu. Przeglądałem forum i wybór padł na "RWD-5 by Skazoo". Na model chcę przekazać max. 450-500zł. Tu nasuwają się problemy. Nie wiem jak dobrać dobrą elektronikę. Aparaturą jaką sobie "wymarzyłem" jest turnigy x9 9CH z HobbyKing za 53.95$. Czy jest to dobra aparatura za takie pieniądze? Czy lepiej kupić jakąś inną? Myślałem żeby całą elektronikę kupić w HobbyKing. Ile kosztuje tam wysyłka? Ile trzeba czekać na paczkę? Jeśli macie dla mnie jakieś porady związane z budową to piszcie. Mam jeszcze sporo czasu do wakacji PS. Nie proponujcie mi innych samolotów albo kupnych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Aparatura Turnigy 9X to bardzo rozbudowana aparatura, nie znajdziesz innej z takimi możliwościami za tą cenę. Cennik przesyłek w HK znajdziesz w zakładce "Postage table". Dodatkowo, gdy założysz konto i wrzucisz coś do koszyka to będzie Ci pokazywać ile kosztuje przesyłka. Przy cięższych zamówieniach od 500g będą to całkiem pokaźne kwoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Po za tym jeśli przekroczysz 100$ to przy przekraczaniu granicy paczka przejdzie przez cło co znacznie powiększy kwotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarkowoProdukszyn Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 To gdzie lepiej zamówić ? Ponawiam pytanie : Jaką elektronikę dobrać ? Najlepiej wypiszcie części samolotu, ponieważ jest to mój pierwszy samolot i nie wiem jeszcze jak dobierać elektronikę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Już było tyyyyyle relacji z budowy tego modelu, że nie pytaj jakie wyposażenie tylko weź się za czytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi