Skocz do zawartości

Extrim v2 - Mój nowy model

Dylek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś zmontowałem statecznik i przygotowałem części do składania pierwszej polowy skrzydła. Jutro składanie po wino być zakończone i w tygodniu zamawiam serwa i odbiornik .

Jakie serwa lepiej brać hs 55 czy tower pro sg90 które lepiej zniosą twarde lądowania ?

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Jakie serwa lepiej brać hs 55 czy tower pro sg90 które lepiej zniosą twarde lądowania ?

A ty te serwa zamiast podwozia zamierzasz montować? :shock:

W moim eX. mam HS-55 - działają, choć nie obraziłbym się, gdyby były nieco szybsze. SG90 nie znam.

Opublikowano

kretów miałem trochę. Nieraz zachaczyłem skrzydłem o ziemie (przy pełnym wychyleniu lotek) i żadna z nich nie pękła

( a lotka odleciała razem z bowdenem, puściła półka pod serwo na szczęście).

Nawet przy koziołku na ogon gdzie duża siła poszła na SW i też wytrzymała. Może moje po prostu są jakieś wytrzymalsze :D:D w każdym razie u mnei skrzydło szło do kasacji a one były całe.

może serwo saver (choć na masie to nie oszczędza)

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi na moje pytania .

Po kilku dniowej przerwie prace ruszyły :

1 Złożyłem skrzydło jutro sklejanie ca .

2 Wybrałem serwa ( hs-55)

Ps Może w przyszłym tygodniu poleci :D

Opublikowano

ten patent na termokurczki jest niezły (ale termokurczki trzeba przykleić) - mocowanie pręcika węglowego do sklejeczki na lotce/sterze na CA działa jak bezpiecznik (przynajmniej na początku- przed kolejnymi klejeniami) - łamie się zanim zepsuje się coś w serwie.

Ja mam hs 55 w skrzydle i conrady pozostałe. Oba Są ok.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Od dość długiego czasu extrim leżał sklejony oczekując na oklejenie folia i zamontowanie elektroniki . Dziś złożyłem system napędowy i myśle że w w weekend zostanie oblatany , ale to czas pokaże bo trzeba jeszcze polatać trenerkiem dla przypomnienia jak sie latalo ;D .

Opublikowano

Extrim to nie trenerek daj sobie może na wstrzymanie jeżeli Ci sie wydaje, ze tak chop nim polecisz, to się mylisz możesz miec przyspieszone lądowanie na miekkich nogach :D EX to ostro reagująca maszyna dla wprawionych wymiataczy i z tremerkiem ma mało wspólnego moja rada ustaw sobie expo na 50% i nie przesadzaj z wychyleniami jesli jestes juz zdecydowany nim leciec. Przesiadasz sie z trenerka na extrima hmmm niezła opcja :faja:

Nie myśl ,że jestem złosliwy czy cos w tym rodzaju po prostu model jest wymagający jak dla kogos kto latał wczesniej trenerkiem.Miałem nim okazje latac przy wychyleniach 55stopni wys 60kier i 45 lotki z dosyc duzym nadmairem mocy robi tak ciasne akrobacje ze trudno w to uwiezyc wystarczy jeden drobny nieprzemyslany ruch na małej wysokosci i deszcz balsy gwarantowany

Opublikowano

a może ktoś mi powie jak zamontować plastikową osłonę silnika w extrimie. nie posiadam tej strony w instrukcji - moja dzidzia ja zutylizowała.

z tego co pamiętam trzeba wkręcić śrubki ale u mnie ta owiewka nie zachodzi na kadłub.

Opublikowano

hmm u mnie trzeba było użyć .... siły :)

Później przykręciłem a po kilku "naciągnięciach" na kadłub już jakoś wchodzi .Jeśli jeszcze nie okleiłeś - podszlifuj rant dookoła .

Opublikowano

Ja lekko oszlifowałem kadłub dookoła i naciągałem trochę na siłę - i po kilku razach wchodzi już bez oporu . Jako że to jest plastik możesz też nasuwając spróbować użyć suszarki do włosów- choć tego nie testowałem akurat w tym przypadku.

Opublikowano

Ja po prostu zeszlifowałem przód kadłuba i po kilku próbach kabinka weszła a teraz czeka na przykręcenie .

Opublikowano

trudne pytanie

Ja naciągnąłem tyle żeby można było spokojnie przykręcić maskę śrubkami i żeby silnik sie bez problemu mieścił .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.