MareX Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Poszukuję planów w/w modeli w skali 1:4 lub 1:5. Najchętniej w wersji "papierowej", ale mogą być też cyfrowe. Odkupię lub też wymiennię na inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Oba modele(plany) znajdują się w kolekcji, z której pochodzą nasze plany międzyinnymi Nieuporta 11. Przyglądam się własnie D VII i są dużo bardziej skomplikowane niż Nieuporta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Coś mi się tam cni że kiedyś plany D-VII Ci przywiozłem. Żebra pod ploter mam opracowane, wystarczy przeskalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Oczywiście Danielu, Twoje plany są jak najbardziej aktualne i nawet je sobie dokładnie pooglądałem przed zamieszczeniem tego mojego ogłoszenia. Mam je wydrukowane i dla dobrego modelarza zapewne w zupełności by wystarczyły. Ja jestem, powiem to raz jeszcze, ale taka jest prawda, modelarzem prawie, że początkującym i stąd chęć podpierania się różnymi planami, jak najpełniejszą dokumentacją fotograficzną, opisową, itd. Więcej; najchętniej to posklejałbym sobie gotowy, powycinany "tartaczek", ale trzeba powiedzieć "dosyć" i samemu sobie powycinać to i owo i posklejać. To tak podobnie, jak z Twoją "Hansą". "Dorwałeś" dobre plany z tej Arizony , powycinałeś sobie "deseczki" i ulepiłeś piękny model. Też bym tak chciał... A,propos - dostałem dzisiaj rano od Kolegi Sławka, amerykańskie plany tych modeli w oczekiwanych przeze mnie skalach. Będę miał już co porównywać, przeliczać i kombinować, a zimą - mam nadzieję - coś się z tego wykluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Jasne. Mam jeszcze "Plany modelarskie nr.129" i monografię Kagero. Gdybyś chciał, daj znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Plany Danielu posiadam, monografię Kagero także, ale dot. D-VIII. Czy masz taką dla D-VII? Sławek przypomniał mi temat z Twoim Fokkerem, prawie gotowym do oblotu. Co z nim? Może wrzucisz coś w ten temat i go uaktualnisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Tak, konkretnie tą; http://www.sklep.kag...kker-d-vii.html . Znalazłem też; http://www.flashie.n...TS/TS056113.HTM . Mój fokker skończony i dawno oblatany. http://pfmrc.eu/inde...3-lot-fokkerem/ Fim trochę przekłamuje. Model nie jest tak szybki, i ja tak dobrze nie latam. Poprostu łatwiej się nim lata niż trenerkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 A więc tak Danielu: decyzja zapadła - jesienią biorę się za ten właśnie model, bo film z lotu ostatecznie mnie przekonał. Broszurkę z Kagero, którą mi pokazałeś już zamówiłem i zapłaciłem, więc kiedyś tam nadejdzie. Ta druga książeczka "drogawa", niestety. No i pytanie. Nie obrazisz się, jeśli skorzystam ze swoich uprawnień "moda" i przeniosę ten temat z filmikiem do Twojej relacji z budowy tego ślicznego modelu? Uważam , że powinno to być razem, chyba, że uważasz inaczej i twórczość filmową uznajesz za oddzielną dziedzinę Twoich zainteresowań i działalności. A kiedy to pomyślnie scalimy /mam nadzieję, że się zgodzisz/, to wtedy będę miał kolejne pytanka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Oczywiście jeśli uważasz to za sensowne przenieś film. Z mojej strony żadnych przeciwwskazań. Niepotrzebnie zamówiłeś, wszystkie materiały jakie posiadam są do wypożyczenia (darmowo i na czas bliżej nie określony). Własne opracowania żeber (jak pisałem powyżej i w wątku o modelu) czy opracowania malowania (i co tam jeszcze mam) Tobie czy komu kolwiek zainteresowanemu nieodpłatnie udostępnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi