Wabnycek Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Witam! moj silniczek jest juz po dotarciu i jest super, lecz jeden jedyny problem polega na tym iz nie wiem czym wyczyscic tlumik z sadzy od rycyny ;/ mam nadzieje ze ktos mi pomoze:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Te silniki niestety tak mają. Musisz uważnie oglądać reklamy środków czyszczących :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Pniewski Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 sprobuj , olejem do czysczenia broni nazywa sie Balistol , tego oleju mozesz uzyc rowniez do konserwcji silnika po sezonie.... jego glaowna wlasciwoscia jest ze sie nie starzeje i rozpuszcza wszystkie nagary nie uszkadzajac uszczelek czy gumy czy poszycia w modelu.... z pozdrowieniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Mati aby na tłumiku nie osadzał sie nagar musisz go poskręcać na silikon. to patent jednego z mych kolegów tłumik w jego silniczku ma 2 sezony i jest jak nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubk Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Mati aby na tłumiku nie osadzał sie nagar musisz go poskręcać na silikon. to patent jednego z mych kolegów tłumik w jego silniczku ma 2 sezony i jest jak nowy Dokładnie tak jak pisze Krzysiek ! czerwony silicon można kupić za grosze w sklepie motoryzacyjnym. Ja stosuję go do montażu tłumika i jako uszczelnienie pod kolektorem. Należy posmarować miejsce łączenia i odczekać kilka minut ,aby silicon stężał. Po skręceniu toworzy się bardzo dobra podkładka silikonowa. Maksymalna temperatura rekomendowana przez producenta to 300 lub 350 st C. Jest czysto i skutecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grześ Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Cześć. moje sprawdzome to KOP do mycia naczyń. Włóż tłumnik do jakiegoś starego garnka zalej wodą/czym mniej wody tomniej płynu/ i dodaj dość dużo płynu do naczyń. Postaw na kuchence i pozwól żeby się trochę pogotował . Olej powiniem dochodzić od alumimium zwykłą szczoteczką do zębów. Sprawdzałem to na moich silnikach a najwięcej na OS140RX. U mnie się sprawdziło spróbuj ty. Pozdrawiam Grześ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edge3644 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Najlepiej dziala rozpuszczalnik nitro. Wrzuc tlumik do pojemnika i zalej nitro tak zeby byl zanurzony. Po min 24h nagar bedzie miekki i latwy do usuniecia badz szczotka druciana lub druciana tarcza w wiertarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wabnycek Opublikowano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Trochę mi się zapomniało o tym temacie! ;] Tak wiec go odświeżam, dzisiaj popołudniu zabieram się za czyszczenie o uszczelnienie! Dam znać jak wyszło! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.