Wabnycek Posted October 14, 2007 Share Posted October 14, 2007 Witam! moj silniczek jest juz po dotarciu i jest super, lecz jeden jedyny problem polega na tym iz nie wiem czym wyczyscic tlumik z sadzy od rycyny ;/ mam nadzieje ze ktos mi pomoze:] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irek M Posted October 14, 2007 Share Posted October 14, 2007 Te silniki niestety tak mają. Musisz uważnie oglądać reklamy środków czyszczących :rotfl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek Pniewski Posted October 14, 2007 Share Posted October 14, 2007 sprobuj , olejem do czysczenia broni nazywa sie Balistol , tego oleju mozesz uzyc rowniez do konserwcji silnika po sezonie.... jego glaowna wlasciwoscia jest ze sie nie starzeje i rozpuszcza wszystkie nagary nie uszkadzajac uszczelek czy gumy czy poszycia w modelu.... z pozdrowieniami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borys Posted November 16, 2007 Share Posted November 16, 2007 Mati aby na tłumiku nie osadzał sie nagar musisz go poskręcać na silikon. to patent jednego z mych kolegów tłumik w jego silniczku ma 2 sezony i jest jak nowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakubk Posted November 16, 2007 Share Posted November 16, 2007 Mati aby na tłumiku nie osadzał sie nagar musisz go poskręcać na silikon. to patent jednego z mych kolegów tłumik w jego silniczku ma 2 sezony i jest jak nowy Dokładnie tak jak pisze Krzysiek ! czerwony silicon można kupić za grosze w sklepie motoryzacyjnym. Ja stosuję go do montażu tłumika i jako uszczelnienie pod kolektorem. Należy posmarować miejsce łączenia i odczekać kilka minut ,aby silicon stężał. Po skręceniu toworzy się bardzo dobra podkładka silikonowa. Maksymalna temperatura rekomendowana przez producenta to 300 lub 350 st C. Jest czysto i skutecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grześ Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 Cześć. moje sprawdzome to KOP do mycia naczyń. Włóż tłumnik do jakiegoś starego garnka zalej wodą/czym mniej wody tomniej płynu/ i dodaj dość dużo płynu do naczyń. Postaw na kuchence i pozwól żeby się trochę pogotował . Olej powiniem dochodzić od alumimium zwykłą szczoteczką do zębów. Sprawdzałem to na moich silnikach a najwięcej na OS140RX. U mnie się sprawdziło spróbuj ty. Pozdrawiam Grześ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edge3644 Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Najlepiej dziala rozpuszczalnik nitro. Wrzuc tlumik do pojemnika i zalej nitro tak zeby byl zanurzony. Po min 24h nagar bedzie miekki i latwy do usuniecia badz szczotka druciana lub druciana tarcza w wiertarce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabnycek Posted October 26, 2008 Author Share Posted October 26, 2008 Trochę mi się zapomniało o tym temacie! ;] Tak wiec go odświeżam, dzisiaj popołudniu zabieram się za czyszczenie o uszczelnienie! Dam znać jak wyszło! Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.