robas69 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Czy zapadła już decyzja o zmianie terminu na inny weekend niż 9/10.06.2012.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Nic nie piszą na stronie Aeroklubu Poznańskiego o jakiś zmianach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Nie ma informacji o zmianach więc ryzykują przeprowadzenie zawodów przy tym co mamy za oknem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Witam był ktoś na zlocie gigantów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Byłem dziś. Latało przynajmniej dwóch naszych kolegów z forum. Krzysztof Kilian i Skazoo. Krzysztof latał swoją żółtą Wilgą, rolniczym Piper'em i elektrycznym Pilatus'em. Skazoo swoim, żółtym Piper Cub z elektrownią na pokładzie. Krzysztof po raz pierwszy w kraju wyholował 3 szybowce jednym holownikiem (Wilga), jednym z szybowców leciał Skazoo. Po 15-tej jeden ze starszych modelarzy wystartował spalinowym Piper Cub nie w strefę lotów, a w kierinku publiczności i zaparkowanych samochodów. Przeciągnął go i rozbił taksówkarzowi samochód. Dobrze, że nie trafił w widzów:-(. Mam nadzieję, że miał OC, bo długo będzie pamiętać zlot. Oprócz tego bardzo ładne pokazy modeli Ekstra 300 ponad 3 metrowej rozpiętości z silnikami powyżej 150 ccm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 masz jakieś zdjęcia ja też miałem jechać na zlot ale wyszło jak wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert12160 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Kilka fotek z dnia dzisiejszego.Bardzo udana impreza. Dojazd też bezproblemowy mimo Euro w Poznaniu Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 gratuluję Krzysztofowi udanego holowania 3 szybowców i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Świetne zdjęcia następnym razem też tam będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniek Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Dziękuję Mariuszu, mam nadzieję że ktoś to uwiecznił na zdjęciach lub filmie, ja w stresie zapomniałem założyć kamerę do Wilgi aby to nakręcić . Składam serdeczne podziękowania organizatorom z Aeroklubu Poznańskiego za przygotowanie tak sympatycznej imprezy którą często będziemy bardzo mile wspominali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Znalazłem opis wypadku w lokalnej gazecie http://www.gloswielk...aleria-material szczęście w nieszczęściu ze nie spadł na publiczność ,niestety szkoda modelu bo trochę ucierpiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazoo Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Gratuluję kolejnej udanej edycji zlotu !!! Sobota ze względu na porywisty wiatr i mniejszą frekwencję była rozgrzewką, dopiero niedziela pozwoliła polatać do woli. W trakcie zawodów w locie po ósemce przy podejściu do lądowania udało mi się nawet poskładać podwozie w piperku (super zdjęcie Robercie !!!). Na szczęście okazało się, że puściły tylko mocno wyeksploatowane oringi. Mechanik naziemny w postaci Kryńka dokonał szybkiej wymiany elementów Jeszcze w kwestii wyjaśnienia, Piperem Pawne latał Bartek a nie Kryniek. Z kolei po jednym z holi Kryńka udało mi się doczłapać z 500m do 1399,4m , warunki pozwalały na więcej, ale 4,5m szybowiec to troszkę za mało by lecieć wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 przy podejściu do lądowania udało mi się nawet poskładać podwozie w piperkuale lądowanie w centrum strefy bezcenne, nawet kosztem śmigła o nagrodzie z tego tytułu skromnie nie wspominasz . Gratuluję tego i holu w trójkę. Swoją drogą Piper Cub mimo tego, że "opatrzony" pięknie wygląda w powietrzu. Nawet jako elektryk . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 byłem przechodziłem właśnie ale wszystko OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 takim piperem w auto!!!!!! szkoda "paipra" dobrze ze nie w ludzi kolejny dowód że to nie zabawki i warto sie ubezpieczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1125 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Bardzo fajna impreza Pojawiła się spora grupa szybowców i holówek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Pozdrawiam wszystkich uczestników pikniku ciesze się że mogliśmy się spotkać i polatać razem jeszcze raz do miłego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi