Marcin K. Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Witam. Mam problem z regulatorem RCtimer 30a . Mianowicie ustawiłem na nim hamulec i cos tez sie zrobiło ze i silnik łapie gaz dopiero od połowy gazu. Przeszedłem przez całą instrukcje programowania i nic z tym nie moge zrobic. Jakies rady?
Marcin K. Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2012 Mx16. Poza ustawieniem 2 serw na lotki, nic nie zmieniałem w komputerze nadajnika
kojani Opublikowano 15 Czerwca 2012 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Hmm - może powtórz jeszcze raz na spokojnie procedurę "Throttle range setting" - bo chyba tylko tutaj może być problem.
pyton Opublikowano 15 Czerwca 2012 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ja miałem podobnie wejdz w tryb programowania regla ,niech przelecą wszytskie melodyjki i weż gaz w dół-możliwe ze trzeba przypomniec regulatorowi zakres wychyleń drążka, a jak to nie pomoze to spróbuj w apce zwiększyć zakresy ,,e-point"
Marcin K. Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ale latalem na nim i bylo wszystko ok. Az nagle jebs i zaczęły sie schody. Staralem sie ustawić przez start mode, thortle(czy jakos tak) nawet resetowalem wszystkie ustawienia... Regulator bardzo latwo programuje sie z nadajnika tak ze nie ma nowy o pomyleniu programu. Mysle nawet nad zareklamowaniem regulatora... Lipa na maxa...
kojani Opublikowano 15 Czerwca 2012 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Nie przez start mode ! Spójrz na sekcję "Throttle range setting" ważna jest kolejność - włącznie z sekwencją włączania odbiornika i nadajnika !!!, Ja ostatnio miałem podobne zdarzenie i też byłem przekonany, że robię dokładnie tak jak trzeba W końcu zrobiłem jak trzeba i jest OK.
Marcin K. Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2012 No jak włączam sprzet to najpierw nadajnik, potem odbiornik. Wyłączam w odwrotnej kolejności. Throttle na jaka wartość powinno byc ustawione?
kojani Opublikowano 15 Czerwca 2012 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Throttle range setting: 1. Switch on transmitter 2. Move throttle stick to top 3. Connect battery pack to ESC, and wait for about 2 seconds “Beep-Beep-” tone should be emitted means throttle range highest point has been correctly confirmed 4. Move throttle stick to the bottom, several “beep-” tones should be emitted, presenting the number of battery cells A long “Beep-” tone should be emitted, means throttle range lowest point has been correctly confirmed
Rekomendowane odpowiedzi