Marcin K. Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Witam. Mam problem z regulatorem RCtimer 30a . Mianowicie ustawiłem na nim hamulec i cos tez sie zrobiło ze i silnik łapie gaz dopiero od połowy gazu. Przeszedłem przez całą instrukcje programowania i nic z tym nie moge zrobic. Jakies rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Jaka aparatura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Mx16. Poza ustawieniem 2 serw na lotki, nic nie zmieniałem w komputerze nadajnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Hmm - może powtórz jeszcze raz na spokojnie procedurę "Throttle range setting" - bo chyba tylko tutaj może być problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ja miałem podobnie wejdz w tryb programowania regla ,niech przelecą wszytskie melodyjki i weż gaz w dół-możliwe ze trzeba przypomniec regulatorowi zakres wychyleń drążka, a jak to nie pomoze to spróbuj w apce zwiększyć zakresy ,,e-point" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ale latalem na nim i bylo wszystko ok. Az nagle jebs i zaczęły sie schody. Staralem sie ustawić przez start mode, thortle(czy jakos tak) nawet resetowalem wszystkie ustawienia... Regulator bardzo latwo programuje sie z nadajnika tak ze nie ma nowy o pomyleniu programu. Mysle nawet nad zareklamowaniem regulatora... Lipa na maxa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Nie przez start mode ! Spójrz na sekcję "Throttle range setting" ważna jest kolejność - włącznie z sekwencją włączania odbiornika i nadajnika !!!, Ja ostatnio miałem podobne zdarzenie i też byłem przekonany, że robię dokładnie tak jak trzeba W końcu zrobiłem jak trzeba i jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 No jak włączam sprzet to najpierw nadajnik, potem odbiornik. Wyłączam w odwrotnej kolejności. Throttle na jaka wartość powinno byc ustawione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Throttle range setting: 1. Switch on transmitter 2. Move throttle stick to top 3. Connect battery pack to ESC, and wait for about 2 seconds “Beep-Beep-” tone should be emitted means throttle range highest point has been correctly confirmed 4. Move throttle stick to the bottom, several “beep-” tones should be emitted, presenting the number of battery cells A long “Beep-” tone should be emitted, means throttle range lowest point has been correctly confirmed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi